У день Нормандської зустрічі бойовики сім разів порушили режим припинення вогню

11.12.2019
За минулу добу офіційно зафіксовано сім випадків порушення режиму вогню збройними формуваннями Російської Федерації та їхніми посіпаками.
 
 
Противник обстрілював позиції підрозділів Об’єднаних сил iз гранатометів різних систем, стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів. Зафіксовано також ворожий вогонь з озброєння БМП.
 
 
На донецькому напрямку в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» ворог обстріляв позиції Об’єднаних сил неподалік Березового, Красногорівки, Водяного.
 
 
На луганському напрямку в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» противник здійснив обстріли поблизу Луганського, Новолуганського, Хутора Вільного.
9 грудня внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої загинули три військовослужбовцi Об’єднаних сил.
 
Варто зазначити, що саме підрив на вибухових пристроях наразі є найбільшою загрозою в зоні проведення Операції Об’єднаних сил.
 
За даними штабу ООС, за два місяці кропіткої праці тільки інженерами зведеної групи розмінування угруповання Національної гвардії України в ОТУ «Північ» Об’єднаних сил було обстежено територію загальною площею близько 14 гектарів. За цей час сапери виявили понад три сотні боєприпасів та близько 3,5 тисячi набоїв до різних типів стрілецької зброї. 

ЗЛОЧИНИ ВІЙНИ

Гаазький міжнародний кримінальний суд ООН опублікував доповідь про злочини під час війни на Донбасі.
 
У документі зазначається, що офіс Верховного комісара ООН iз прав людини з квітня 2014-го по серпень 2019 року зафіксував на сході України 3 тис. 339 загибелі мирного населення через бойові дії, включаючи 147 дітей, 1 тис. 053 жінки і 1 тис. 804 чоловіків.
 
Більше 7 тис. людей отримали поранення, більша частина — в результаті обстрілу.
 
Також зафіксовано понад 1,2 тис випадків військових злочинів на Донбасі. Підозрювані — «представники ДНР і ЛНР». Ці злочини належать до юрисдикції Міжнародного кримінального суду ООН.