В'ятрович: Суд ухвалив залишити проспектам у Києві назви Бандери і Шухевича

15:05, 09.12.2019
В'ятрович: Суд ухвалив залишити проспектам у Києві назви Бандери і Шухевича

(УНІАН)

Апеляційний суд ухвалив залишити в силі рішення про перейменування Московського проспекту і проспекту генерала Ватутіна в Києві на проспекти Степана Бандери та Романа Шухевича


Про це повідомив у Facebook народний депутат Володимир В'ятрович.

 

"Проспектам Бандери і Шухевича в Києві бути! Ми виграли в апеляційному суді", - написав В'ятрович.

 

 

Нагадаємо, що 7 липня 2016 року на пленарному засіданні сесії Київської міської ради депутати проголосували за перейменування Московського проспекту на проспект Степана Бандери. Однак це рішення було оскаржене в судовому порядку громадськими організаціями «Антифашистська правозахисна ліга» та «Єврейська правозахисна група». Обидві організації засновані екс-депутаткою від Партії регіонів Іриною Бережною (загинула в аварії у серпні 2017 року), її матір'ю Оленою Бережною, а також її громадянським чоловіком Борисом Фуксманом.

 

25 червня 2019 року Окружний адміністративний суд міста Києва скасував рішення Київської міської ради про перейменування, а 1 серпня 2019 року Український інститут національної пам'яті подав апеляційну скаргу.

 

Читайте також: Назад, в УРСР: чи повернуться імена Шухевича та Бандери на київські проспекти та Убивство в Мюнхені: чому тривають замахи на Бандеру?