Вбивство чеченського командира у Берліні: міністерка оборони Німеччини вимагає заходів проти Росії

12:52, 08.12.2019
Вбивство чеченського командира у Берліні: міністерка оборони Німеччини вимагає заходів проти Росії

Аннегрет Крамп-Карренбауер

Міністр оборони Німеччини і глава Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Аннегрет Крамп-Карренбауер закликала вжити нових заходів щодо Росії через убивство чеченського польового командира у Берліні в серпні цього року.
 

Про це вона заявила виданню Bild am Sonntag, повідомляє dpa.

 

"Федеральний уряд повинен буде обговорити і прийняти рішення про подальші реакції. Російська сторона повинна нарешті зробити свій внесок у розслідування цього злочину", - заявила Крамп-Карренбауер.

 

За її словами, це вбивство вносить напруження у відносини між Німеччиною та Росією.

 

«Докази багато важать. Разом з убивствами у Великій Британії та іншими російськими діями це створює досить тривожну картину», - сказала лідер ХДС.

 

Міністерство закордонних справ Німеччини підозрює, що російські спецслужби були причетні до вбивства і в середу вислало двох російських дипломатів.

 

Сліди у розслідуванні вбивства колишнього чеченського польового командира Зелімхана Хангошвілі у Берліні також приводять до Міністерства оборони Росії.

 

Як повідомлялося, 40-річний громадянин Грузії Залімхан Хангошвілі був застрелений у парку в берлінському мікрорайоні Моабіт 23 серпня. Міністерство закордонних справ Німеччини 4 грудня оголосило про висилання двох російських дипломатів, мотивувавши це серйозними підозрами щодо причетності до цього вбивства російських спецслужб.

 

Канцлер Німеччини Ангела Меркель розкритикувала Росію за надання недостатньої допомоги німецьким слідчим.