В Євросоюзі підтримали нову угоду України з МВФ

11:32, 08.12.2019
В Євросоюзі підтримали нову угоду України з МВФ

Матті Маасікас

Нова програма співпраці між Україною та Міжнародним валютним фондом (МВФ) відкриє шлях до макрофінансової допомого з боку Європейського союзу.

 

Про це заявив посол ЄС в Україні Матті Маасікас у Twitter.

 

Так, європейський посол назвав підписання угоди про співпрацю між Україною та МВФ своєчасним та висловив впевненість, що договір відкриє шлях до макрофінансової допомоги ЄС.

 

"Таке потрібне і своєчасне укладення угоди на технічному рівні, міжнародне визнання поточних реформ в Україні. Разом із нещодавнім прийняттям закону про боротьбу з відмиванням грошей (остаточний аналіз якого ще триває) має відкрити шлях також до макрофінансової допомоги ЄС", - заявив Маасікас.

В Євросоюзі підтримали нову угоду України з МВФ

Нагадаємо, ввечері 7 грудня в Офісі президента повідомили, що Володимир Зеленський та директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва погодили нову трирічну програму співпраці.

 

Як пояснив прем'єр-міністр Олексій Гончарук, нова програма співпраці між Україною та МВФ сприятиме швидшому зростанню української економіки. За його словами, це спільна програма, в якій декларуються плани та наміри, за якими країна буде жити в найближчий період часу.
 
 
До цього глава Кабінету міністрів заявляв, що між Україною і МВФ не існує дедлайнів по досягненню домовленості щодо нової програми співпраці.