Україна та Росія продовжили на 10 років договір на транзит нафти

16:25, 03.12.2019
Україна та Росія продовжили на 10 років договір на транзит нафти

АТ «Укртранснафта» та ПАТ «Транснефть» продовжили дію контракту на транзит нафти на десять років – ‪з 1 січня 2020 року до 1 січня 2030 року‬.

 

Про це повідомляє пресслужба української компанії.

 

"Третього грудня 2019 року Укртранснафта та Транснефть уклали додаткову угоду до договору про надання послуг з транспортування нафти територією України, яка продовжує його дію на десять років – ‪з 1 січня 2020 року до 1 січня 2030 року‬. Базові принципи співробітництва між компаніями залишились без змін, зокрема такі, як порядок оплати послуг і механізм взаємодії на рівні технічних служб двох нафтотранспортних операторів", - йдеться у повідомленні.

Документ підписали генеральний директор Укртранснафти Микола Гавриленко та віцепрезидент Транснефти Сергій Андронов під час Міжнародної конференції «Енергетика у 21 столітті» у м. Загреб, Республіка Хорватія.


Підписання документа відбулося відповідно до рішення акціонера Укртранснафти - НАК «Нафтогаз України» від 27 листопада 2019 року. Деталей про обсяги прокачки українська компанія не розкриває.

 

Як повідомлялося, чинний договір між сторонами мав завершитися у 2019 році.

 

Як повідомляла УМ, "Нафтогаз" і "Газпром" обговорюють можливість виплати росіянами боргу в $3 млрд за рішенням Стокгольмського арбітражу в газовому еквіваленті.