Маруся Звіробій прийшла до ДБР: активісти принесли іграшкову зброю

12:57, 02.12.2019
Маруся Звіробій прийшла до ДБР: активісти принесли іграшкову зброю

Протестувальники принесли під ДБР на вулицю Симона Петлюри іграшкову зброю.


Про це передає Еспресо.TV.

 

В понеділок, 2 грудня, під стінами ДБР активісти, представники громадськості та політичних партій "Демократична сокира", "Європейська солідарність та "Національний корпус" проводять акцію в підтримку Марусі Звіробій.

 

Дехто з протестувальників прийшов висловити своє ставлення до обшуків у Олени Самбул (справжнє ім'я Звіробій) з іграшковою зброєю, виражаючи так свою незгоду. 

 

Сама Маруся Звіробій так прокоментувала допит у ДБР: "Мені залишили незрозумілий для мене виклик, коли мене обшукували У виклику не зазначено мій статус. Тобто, я не є підозрювана, я не є свідком, я не є суб'єктом якогось кримінального провадження. На яку слідчу дію мене сюди викликають теж не вказано: чи це допит, чи це вручення підозри, чи що? Це порушення грубе закону."

 

 

 

Звіробій відмовилася заходити в кабінет слідчого ДБР. 

 

"Я привіталася в коридорі, але поки вони не зроблять усе законно, не напишуть виклик так, як вони за законом повинні вказати інформацію, я в той кабінету не зайду. Нехай навчаться працювати в цій структурі", - заявила Звіробій.

 

Пізніше адвокат Марусі Звіробій дав коментар, де пояснив, що повістка, яку вручили Марусі складена з порушеннями, а тому не має сили зобов'язального характеру.



Також адвокат підтвердив, що у громадянки Самбул не має процесуального статусу.



"Вона не підозрювана, вона не свідок" - зазначив адвокат.



Також він додав, що відповідно до 216 статті КПК, ДБР має підслідність лише над державними чиновниками категорії "А", до яких Маруся також не належить.

 

Як повідомляла УМ, учетвер, 28 листопада, детективи Державного бюро розслідувань (ДБР) провели обшуки у відомого українського волонтера Марусі Звіробій.

 

Детективи ДБР погрожували виламати двері, коли волонтерка заявила, що викликає адвоката. Згодом вона впустила детективів, які пред’явили ухвалу суду і свої службові посвідчення. Також були присутні оперативні співробітники СБУ та спецпідрозділу "Альфа".

 

Раніше правоохоронці відкрили кримінальну справу проти народного депутата від "Європейської солідарності" Софії Федини та волонтера Марусі Звіробій після їх скандального відеозвернення до президента України Володимира Зеленського.Як повідомляла УМ, 26 жовтня Володимир  Зеленський приїхав до добровольців у Золоте та в різкій формі зажадав від них прибрати наявну у них зброю.

 

Після цього народна депутатка "Євросолідарності" Софія Федина та волонтер Маруся Звіробій, наголошували на неприпустимості такої поведінки президента, звинувачували його у спробі капітуляції перед агресором та припускали, що може статися із Зеленським на передовій.