Візит Зеленський до США може відбутися на початку 2020 року - Новіков

13:37, 22.11.2019
Візит Зеленський до США може відбутися на початку 2020 року - Новіков

Радник президента України Ігор Новіков вважає, що Володимир Зеленський може зустрітися з президентом США Дональдом Трампом наприкінці 2019 року або на початку 2020 року.

 

Про це він сказав в інтерв'ю "theБабелю".

 

"Складно переоцінити важливість зустрічі в Овальному кабінеті. Для будь-якого політика будь-якої держави це важливий сигнал про підтримку з боку США. Президенту Трампу сьогодні бракує часу на прагматичну, продуктивну політику. Скандал з імпічментом забирає багато часу, тому візит наразі висить у повітрі, але я впевнений, що він відбудеться [...]. Мені здається, є два можливі варіанти: кінець цього року або початок наступного, після закінчення слухань у Конгресі", - сказав Новіков.

 

Як повідомляла УМ, 25 вересня Білий дім оприлюднив текст телефонної розмови між президентом США Дональдом Трампом і президентом України Володимиром Зеленським.  У ній Зеленський каже, що наступний генпрокурор буде "стовідсотково його людиною" і займеться справою Байдена.

 

Коментуючи опубліковану стенограму, Трамп заявив, шо не чинив тиску на Зеленського

 

Сам Зеленський заявив, що не давав згоди на публікацію телефонної розмови із Трампом. Також він відмовився публікувати українську версію його розмови з Трампом

 

Демократка, спікерка Палати представників Ненсі Пелосі: "Публікація записів дзвінка Білим домом підтверджує, що мала місце поведінка президента, що підриває цілісність наших виборів, престиж посади, яку він обіймає, і нашу національну безпеку".

 

Після скандалу навколо розмови Трампа й Зеленського спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер подав у відставку.