Зеленський змусив очільника Миколаївщини пообіцяти відремонтувати міст

10:26, 21.11.2019
Зеленський змусив очільника Миколаївщини пообіцяти відремонтувати міст

Президент Володимир Зеленський змусив голову Миколаївської ОДА Олександра Стадніка пообіцяти при журналістах, що Південнобузький міст Миколаєва буде відремонтований впродовж року.

 

Про це на брифінгц сказав  президент в Очакові

 

 "У нас тут у кожній області так. По-іншому не будується, у Дніпрі так було, у Станиці Луганській, у Маріуполі з дорогою. Якщо ви скажете журналістам, люди будуть вас бачити, впізнавати на вулицях і запитувати "Де міст?"."

 

Відповідь чиновника "Будемо старатися" не влаштувала главу держави, тож він запитав "У наступному році міст буде стояти?". 

 

Після того як Зеленський декілька разів перепитав чи бере на себе зобов’язання керівник ОДА відремонтувати міст, Стаднік відповів "Буде".

 

У свою чергу голова ОДА намагався ухилитись від конкретної відповіді, "щоб не було потім ситуації, коли не побудуємо". 

 

"А ви побудуйте", – сказав Зеленський. 

 

Стаднік розповів, що наразі вирішується питання проєктної документації для ремонту моста. 

 

Як повідомляла УМ, Володимир Зеленський і мер Дніпра Борис Філатов домовилися, що міський голова піде у відставку, якщо Центральний міст не відремонтують до 14 вересня. Філатов сказав, що він "азартна і одночасно медійна людина", тому якщо громадяни хотіли кіно, то отримають його.

 

Після цього, мер Дніпра Борис Філатов повідомив, що через парі із президентом Володимиром Зеленським повністю перекриває Центральний міст Дніпра на ремонт до 14 вересня.

 
Борис Філатов достроково відкрив Новий міст у Дніпрі, нагадавши про парі із Зеленським.
 
 
14 вересня Філатов провіз Зеленського по мосту і налив пива, Зеленський у свою чергу заявив, що результат парі стане відомим після того, як спеціальна комісія обстежить відремонтований міст у Дніпрі та надасть висновки щодо якості ремонту.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  «Будова століття»: у Дніпрі знову розгорівся скандал довкола реконструкції Нового мосту

 

13 вересня співробітники СБУ і прокуратури проводили обшуки в будівлі міської ради Дніпра у справі, відкритій за фактом привласнення бюджетних коштів.

 

Посадовців міськради Дніпра, підозрюваних у привласненні 29,5 мільйонів гривень бюджетних коштів, оголосили в розшук.

 

Заступника міського голови Дніпра Михайла Лисенка, якого підозрюють у розкраданні грошей на ремонті Нового мосту, відправили під варту із можливісю внесення застави у розмірі 600 тисяч гривень.

 

Як відомо, Центральний (Новий) міст - автомобільний міст, що зв'язує центр Дніпра з лівобережною частиною міста (вулицю Коцюбинського і Слобожанський проспект).

 

У 2017 році міськрада Дніпра закрила Новий міст на реконструкцію, яку планували завершити до кінця року. Проте ремонт весь час затягувався.