Зеркаль планує піти з посади заступниці міністра МЗС наступного тижня

10:35, 20.11.2019
Зеркаль планує піти з посади заступниці міністра МЗС наступного тижня

Заступниця міністра МЗС Олена Зеркаль вже давно говорила про те, що піде з посади у Міністерстві закордонних справ і нарешті вона вирішила це зробити, ймовірно, з наступного тижня.

 

Про це дипломатка заявила в ефірі "24 каналу". 

 

"На цьому тижні я виконаю своє останнє завдання – проведу процесуальне слухання в Гаазі по новому арбітражу, що стосується наших військових кораблів, які були затримані рік тому та утримувалися Росією, і наших моряків. І все, як я і обіцяла", – наголосила Зеркаль.

 

"Мені потрібно зробити перерву. А щодо завдань, які переді мною стояли чи будуть стояти, – я завжди шукала собі щось, що мене цікавило, що було великим викликом, за що ніхто не хотів братися і мав сумніви, чи це можна зробити",– додала заступниця міністра.

 

На питання журналістів, чому Олена Зеркаль не хочете залишитися в МЗС як частина системи, яка може робити спротив щодо Росії, дипломатка відповіла: "Я не можу робити супротив, будучи дипломатом всередині Міністерства закордонних справ, яке виконує рішення президента".

 

Зеркаль запевнила, що на момент інавгурації президента вона не бачила себе в Офісі Президента, проте, "указ президента  вийшов до того, як з нею поговорили про це.

 

Раніше Олена Зеркаль вже заявляла, що планує завершити роботу в МЗС.

 

Як повідомляла "УМ", Олена Зеркаль відмовилася від посади заступника голови Адміністрації президента. Із сайту президента зник текст указу про її призначення. Пізніше стало відомо, що Володимир Зеленський скасував свій указ про призначення Олени Зеркаль заступником голови Адміністрації президента.
 
Сама Олена Зеркаль повідомила, що залишається в МЗС і не переходить на роботу в Адміністрацію президента.