Бойовики на Донбасі з кожним днем лише збільшують кількість обстрілів і провокацій

19.11.2019
За минулі три доби офіційно зафіксовано 16+15+13 випадкiв порушення режиму вогню збройними формуваннями Російської Федерації та їхніми посіпаками. Навіть ця статистика свідчить про збільшення кількості обстрілів.
 
Противник обстрілював позиції підрозділів Об’єднаних сил iз заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібрів 120 мм i 82 мм, із гранатометів різних систем, стрілецької зброї та протитанковими керованими ракетами (ПТКР). Зафіксовано і вогневу активність ворожих снайперів.
 
На донецькому напрямку в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» ворог обстріляв позиції Об’єднаних сил неподалік Новомихайлівки, Лебединського, Водяного, Зайцевого, Красногорівки, Авдіївки, Павлополя, Новогнатівки, Старогнатівки, Гнутового, Невельського, Мар’їнки, Черненка та Березового.
 
На луганському напрямку в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» противник здійснив обстріли поблизу Кримського, Луганського, Новолуганського, Троїцького, Хутора Вільного, Травневого, Майорська, Попасної та Новотошківського.
 
15 листопада один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав бойову травму. 16 листопада від кулі снайпера загинув боєць 14-ї механізованої бригади ЗСУ імені князя Романа Великого Артем Соколов. Йому було 32 роки, родом iз Київщини.
 
У разі загрози життю та здоров’ю, спроб захоплення територій або проникнення ворожих розвідувально-диверсійних груп військовослужбовці Об’єднаних сил дають адекватну відповідь, відкриваючи вогонь по противнику.
 
За інформацією розвідки Об’єднаних сил, iз 8 по 15 листопада 2019 року втрати збройних формувань РФ становили 28 осіб. 12 окупантів було ліквідовано, а ще 16 осіб — це санітарні втрати.
 
Також є інформація, що на непідконтрольній території в населеному пункті Жабуньки (навпроти селища Піски, яке обороняють українські воїни) російські окупаційні війська вдалися до чергової провокації, організувавши обстріл свого власного складу зброї, але зі спробою перекласти відповідальність за це на українську сторону.
 
Таким чином вони намагалися владнати проблеми, які в них виникли після перевірки з боку старших штабів. Нагадаємо, наразі всі воєнні формування на окупованих територіях підпорядковуються російській армії, зокрема, 1-й та 2-й армійські корпуси входять у структуру Західного військового округу ЗС РФ. Утім випадково, зачепили й реальний склад боєприпасів. 
 
Також, за офіційною інформацією пресслужби ООС, ще одну провокацію зафіксовано поблизу ділянки розведення №3 біля населених пунктів Богданівка та Петрівське. Збройні формування Російської Федерації вже кілька діб поспіль ведуть вогонь по позиціях Об’єднаних сил неподалік межі вищезазначеної ділянки. Противник вів вогонь iз великокаліберного кулемета з Вікторівки по наших позиціях поблизу Новогнатівки. Пізніше російські окупанти стріляли з мінометів калібру 82 мм i великокаліберних кулеметів по укріпленнях Об’єднаних сил неподалік Старогнатівки.
 
Вогонь вели з Петрівського. Ворог, ведучи вогонь iз правого та лівого флангiв за межами ділянки розведення, провокує українську сторону на вогонь у відповідь i розраховує зафіксувати обстріли в межах ділянки №3. У подальшому російська сторона планує використати ці матеріали для звинувачень України на світовій арені в порушенні мирного процесу.