«Нах**на такий союз»: Лукашенко облаяв альянс з Росією

14:25, 17.11.2019
«Нах**на такий союз»: Лукашенко облаяв альянс з Росією

Олександр Лукашенко (фото: "112 Україна")

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що країні не потрібен альянс з Росією, яка щороку "підсовує нові умови".
 
Про це Лукашенко сказав журналістам після голосування в день парламентських виборів у Білорусі, повідомляє "Інтерфакс-Захід".
 
"Коли ти вступаєш в якесь об'єднання, ти розраховуєш, що з кожним місяцем, роком не буде гірше, ніж до цього", - сказав Лукашенко.
 
"Що відбувається у нас (з Росією, - ред.). Нам кожен рік підсовують нові умови, і ми постійно в економіці щось втрачаємо, втрачаємо і втрачаємо", - заявив він.
 
"Вибачте, нахріна потрібен тоді такий союз", - додав президент Білорусі.
 
Також Лукашенко заявив, що Білорусь не створює з Росією військовий альянс.
 
"Тільки не пишіть, що ми тут створюємо з Росією якийсь альянс, щоб висунути танки проти вас (проти Заходу, - ред.). Ніколи цього не буде", - заявив він, звертаючись до польського журналіста з проханням "не писати неперевірену інформацію".
 
Також президент заявив, що у відносинах Мінська й Москви "шалена напряжонка", але це характерно для братніх країн.
 
"У нас маса, громаддя питань, і дуже багато питань, які треба було вирішити давно, але ми не вирішили, припустимо, по газу", - сказав Лукашенко, зазначивши, що йому все-таки простіше вести переговори з Росією, ніж із Заходом.
 
При цьому Олександр Лукашенко заявив, що переживає, як Захід оцінить білоруські парламентські вибори, але не "париться" з цього приводу.
 
"Звичайно, я стурбований, як будуть оцінені мої дії. Звичайно, я переживаю за те, як сприймуть наші вибори і на Заході, і на Сході, і так далі. Але я з цього приводу паритися не звик", - сказав президент Білорусі журналістам.
 
"Ми вибори проводимо для своєї країни, ми проводимо їх для свого народу, для того, щоб було краще в нас. Ми проводимо їх так, як ми це розуміємо. Якщо суспільству не подобається, як це президент організовує, то вони переоберуть його через пів року", - додав Лукашенко.
 
На цьому тлі Олександр Лукашенко заявив, що буде балотуватися на президентських виборах у 2020 році.
 
Також він вважає, що наступні вибори президента країни доцільно провести влітку 2020 року.
 
"Кінець серпня - крайній термін. Мені здається, влітку ці вибори пройдуть", - сказав Лукашенко журналістам.
 
Як відомо, Олександр Лукашенко вперше був обраний президентом Республіки Білорусь і відтоді ще чотири рази переобирався на посаді (востаннє - 2015 року). Зараз йому 65 років.
 
Як повідомляла "УМ", раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко на саміті закликав лідерів країн Співдружності незалежних держав підтримати чинну владу України.