Через непроголосовані Радою правки слідство у справах Майдану зупиняється

11:11, 17.11.2019
Через непроголосовані Радою правки слідство у справах Майдану зупиняється

Потерпілі, поранені, учасники Революції Гідності прийшли до ДБР нагадати про важливість цих справ і необхідність негайного голосування поправки (фото: facebook.com/HeavenlyHundredLawyers)

Слідство у справах Майдану зупиниться з 20 листопада на невизначений час - Верховна Рада не проголосувала необхідні поправки до закону про ДБР, які б дозволили продовжити розслідування.
 
Про це повідомила адвокат сімей Героїв Небесної сотні Євгенія Закревська.
 
"Норму про забезпечення слідства у справах Майдану після 20 листопада Верховна Рада не проголосувала... "не встигла". Наступна спроба лише 3 грудня. Тобто 20 листопада у нас таки - "чорна діра". Передавати справи нема кому, нема куди, і тому ... слідство зупиняється", - написала вона у Фейсбуку.
 
Адвокат нагадала, що напередодні голосування змін до закону про ДБР, які б дозволили продовжити розслідування справ Майдану і перевести хоча б частину слідчих з Генпрокуратури до ДБР потерпілі, поранені, учасники Революції Гідності прийшли нагадати про важливість цих справ і необхідність негайного голосування поправки. 
 
"Тому що 20 листопада - дедлайн. Момент, коли слідство зупиниться.Але ВР наплювала на все це. Депутати пішли додому. Розуміючи, що відправляють розслідування у прірву", - додала адвокат. 
 

Як відомо, 20 листопада 2019 року органи прокуратури остаточно втрачають слідчі функції, після чого справи Майдану мають перейти частково - до Державного бюро розслідувань, частково - до НАБУ.
 
14 листопада активісти та родичі загиблих під час Революції Гідності провели акцію під будівлею Офісу президента, вимагаючи ефективного розслідування справ Майдану після переходу їх у підслідність ДБР, створення у ДБР окремого слідчого управління та ухвалення спеціальної поправки, яка дала б змогу слідчим ГПУ перейти до нової структури.