Трамп вважає своїм обов'язком розібратися в ситуації з Байденом і Шокіним

15:40, 12.11.2019
Трамп вважає своїм обов'язком розібратися в ситуації з Байденом і Шокіним

Президент США Дональд Трамп назвав своїм обов'язком розібратися в ситуації, в якій колишній віце-президент Джо Байден вплинув на відставку генпрокурора України Віктора Шокіна в 2016 році.

 

Про це він повідомив у своєму Twitter.

 

Зокрема, Трамп в черговий раз підкреслив, що не розуміє, чому в справі про його імпічмент медіа роблять акцент на свідків "другої або третьої руки", коли достатньо прочитати стенограму розмови з президентом України Володимиром Зеленським.

 

"Він і інші також заявили, що на нього не чинилося "ніякого тиску" для розслідування проти Джо Байдена. Хоча, як президент я повинен розібратися з корупцією і діями Байдена, пов'язаними із звільненням прокурора, і з тим, що його син отримував мільйони доларів від української енергетичної компанії і ще мільйони виводить з Китаю", - зазначив Трамп.

 

Трамп назвав своїм обов'язком розібратися в ситуації з Байденом і Шокіним

 

Нагадаємо, колишній спецпредставник США по Україні Курт Волкер під час свідчень в Конгресі заявив, що Байден не порушував закон, коли просив звільнити екс-генпрокурора України Віктора Шокіна. За його словами, Байден наполягав на звільненні нібито через відсутність корупційних розслідувань.

 

25 вересня Білий дім оприлюднив текст телефонної розмови між президентом США Дональдом Трампом і президентом України Володимиром Зеленським.  У ній Зеленський каже, що наступний генпрокурор буде "стовідсотково його людиною" і займеться справою Байдена.

Коментуючи опубліковану стенограму, Трамп заявив, шо не чинив тиску на Зеленського. Сам Зеленський заявив, що не давав згоди на публікацію телефонної розмови із Трампом. Також він відмовився публікувати українську версію його розмови з Трампом

Після скандалу навколо розмови Трампа й Зеленського спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер подав у відставку.

 
Як відомо, у США оголосили про запуск процедури імпічменту президенту Дональду Трампу через ймовірний тиск на президента Володимира Зеленського під час телефонної розмови.
 
Президент України Володимир Зеленський каже, що адміністрація Білого дому не висувала умови для його зустрічі з американським президентом Дональдом Трампом. 
 
А сам Трамп заявив, що телефонував Зеленському на прохання міністра енергетики Ріка Перрі.