Колишньому гендиректору «Укроборонпрому» Букіну повідомили про підозру

12:39, 12.11.2019
Колишньому гендиректору «Укроборонпрому» Букіну повідомили про підозру

Колишньому гендиректору "Укроборонпрому" Павлу Букіну повідомили про підозру у недекларуванні статків.

 

Про це повідомляє пресслужба Національного антикорупційного бюро.

 

"Слідство встановило, що ексгенеральний директор не задекларував у 2016 році доходи, нерухоме майно (дві квартири вартістю понад 3 млн грн) та автомобілі (Range Rover) вартістю 10 млн грн, яке є власністю цивільної дружини останнього", - йдеться в повідомленні.

 

 Правоохоронці ведуть розслідування наведених фактів з серпня 2019 року.

 

12 листопада 2019 року детективи НАБУ за погодженням із прокурорами САП повідомили колишньому гендиректору ДК "Укроборонпром" про підозру у внесенні недостовірних відомостей до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (ст. 366-1 ККУ).

 

З липня 2014 року по лютий 2018 року держконцерн очолював Роман Романов.

 

Водночас, за словами співрозмовника "УП", йдеться про Павла Букіна, який очолив "Укроборонпром" у 2018 році. До того Букін очолював "Укрспецекспорт".  "Укрспецекспорт" – держкомпанія, яка має монопольне право здійснювати експорт та імпорт продукції, послуг військового і подвійного призначення.

 

У 2018 році стало відомо, що СБУ проводить досудове розслідування щодо сплати державним підприємством "Спецтехноекспорт" 198 мільйонів гривень на рахунок фіктивній фірмі.

 

"Спецтехноекспорт" є дочірнім для державної компанії "Укрспецекспорт", яку протягом 2015-18 років очолював Букін.

 

Як повідомляла УМ, 3 вересня 2019 року журналісти "Бігус.інфо" оприлюднили інформацію про те, що Букін, до свого звільнення з посади гендиректора концерну, змінив статут ДК "Укрспецекспорт" і вивів компанію з-під контролю концерну. Ці звинувачення Букін також відкинув.

 
Нагадаємо, 30 серпня президент Володимир Зеленський звільнив Букіна з посади гендиректора концерну. Новим очільником призначив екс-міністра економічного розвитку, голову наглядової ради коцерну Айвараса Абромавичуса.
 
 
Павло Букін керував "Укрспецекспортом" у 2015-2018 роках. Нині гендиректор "Укрспецекспорту" - екс-заступник Букіна Сергій Проскуркін.