У Польщі за запитом Росії затримали одного з лідерів УНА-УНСО Ігоря Мазура

15:34, 09.11.2019
У Польщі за запитом Росії затримали одного з лідерів УНА-УНСО Ігоря Мазура

У Польщі, на прикордонному пункті Дорогуск, за запитом Росії затримали співробітника секретаріату Уповноваженої Верховної Ради з прав людини,   одного з лідерів УНА-УНСО, 46-річного ветерана АТО Ігоря Мазура на псевдо "Тополя". 


Про це повідомила омбудсменка Людмила Денісова.

 

"За наявною інформацією, до нього не допускають українського консула та не надають адвоката", — написала вона.

 

 

Також про затримання Мазура повідомив у фейсбуці колишній народний депутат, у минулому член УНА-УНСО Ігор Мосійчук.

 

“Щойно мені підтвердили, що на території Польщі, а саме в Варшаві за запитом РФ затримано учасника нашої національно-визвольної війни на Сході, відомого активіста Ігоря Мазура «Тополю»!” – написав Мосійчук.

 

 

За словами громадської діячки Олени Терещенко,  в понеділок, 11 листопада, у місті Холм має відбутися суд, і закликала дипломатів, ЗМІ та народних депутатів не допустити осудження та видачу Мазура Росії. 

 

Олександр Кравчук повідомляє, що  українські представники вже виїхали, щоб з'ясувати ситуацію на місці.

 

 

Ігор Мазур у 2014 році був керівником "Правого сектора" Київщини і начальником штабу 24-ї сотні Самооборони Майдану під час Революції Гідності. З травня 2014 року — в зоні АТО.

 

З квітня 2015 року — офіцер Збройних сил України, командир роти, заступник начальника штабу розвідувального батальйону в секторі "М".

 

Із листопада 2016 року після демобілізації став заступником голови партії УНА-УНСО і заступником головного командира УНСО.

 

Із червня 2017 року — голова громадської організації "Межимор’я", що пропагує співпрацю держав Балто-Чорноморського регіону (Україна, Польща, Литва, Латвія, Естонія, Грузія).