Мільярдер Блумберг візьме участь у президентських перегонах — NYT

11:24, 08.11.2019
Мільярдер Блумберг візьме участь у президентських перегонах — NYT

Майкл Блумберг (Фото Kevin Mazur / Getty Images)

Колишній мер Нью-Йорка, мільярдер Майкл Блумберг на цьому тижні може подати документи для участі в демократичних первинних виборах у штаті Алабама.

 

Про це повідомляє New York Times.

 

«Майкл Р. Блумберг активно готується до початку президентських виборів в Демократичній партії і, як очікується, подасть документи на цьому тижні, позначивши себе кандидатом, щонайменше, в одному штаті», - йдеться в повідомленні.

 

За словами радника Блумберга, колишній мер Нью-Йорка і бізнесмен-мільярдер ще не прийняв остаточного рішення про те, балотуватиметься він в президенти чи ні. Але, як зазначає видання, першою ознакою серйозності його намірів просування до президентської кампанії, є факт того, що Блумберг направив штатних співробітників до Алабами, щоб отримати право на участь в праймеріз.

 

У березні 2019 року західні ЗМІ повідомляли, що американський бізнесмен і засновник інформаційно-аналітичного агентства Bloomberg, колишній мер Нью-Йорка Майкл Блумберг не має наміру балотуватися на пост президента США у 2020 році.

 

Як повідомляла УМ, серед найсерйознiших потенційних претендентів на посаду президента, аналітики називають колишнього віце-президента США Джо Байдена та екс-мера Нью-Йорка Майкла Блумберга. Мільярдер Блумберг готовий виступити як незалежний кандидат і виділити на виборчу кампанію щонайменше півмільярда доларів із власних коштів. Про своє рішення балотуватися в президенти він має оголосити у найближчі 2-3 тижні.