Дубілет анонсував скорочення працівників Держстату на 1770 осіб

10:58, 06.11.2019
Міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет заявив, що Державну службу статистики (Держстат) скоротять на 1 770 працівників, а 281 обʼєкт нерухомості буде звільнений, переданий в оренду чи на приватизацію.
 
Про це Дмитро Дубілет повідомив у Facebook.
 
Ми прийняли непросте рішення скоротити 1770 посад у Державній службі статистики.
 
"Ми проводимо цю оптимізацію за рахунок скорочення підрозділів районного рівня. З урахуванням того, що більшість звітів, які компанії подають у Держстат, подаються в електронному вигляді, підтримка цих підрозділів стала недоцільною. Частина функцій, які виконували районні підрозділи, будуть передані на обласний рівень", - написав він.
 
Дубілет додав, що Кабмін планує спростити та зменшити кількість звітів, які передають у Держстат. Він також вибачився перед людьми, які потрапляють під скорочення.
 
"Нам дуже шкода, що нам довелося йти на ці заходи, але ми змушені це робити, щоб перезапустити економіку України. Я дуже сподіваюся, що ви зможете знайти в цій новій економіці своє місце. Ми будемо над цим працювати разом із оновленою службою зайнятості та багатьма іншими сторонами", - пообіцяв він.
 
Зараз гранична чисельність працівників територіальних відділів Держстату встановлена на рівні 7 556 місць.