Сергій Горбатюк підозрює Портнова у крадіжці матеріалів справи Майдану

20:03, 05.11.2019
Сергій Горбатюк підозрює Портнова у крадіжці матеріалів справи Майдану

Сергій Горбатюк (кадр "112 Україна")

Колишній прокурор у справах Майдану Сергій Горбатюк каже, що його підлеглий разом із юристом Андрієм Портновим могли викрасти матеріали розслідування, щоб звинуватити його у злочині.
 
Про це Сергій Горбатюк сказав у коментарі "Українській правді" - у відповідь на звинувачення Портнова про "викрадення" двох томів справи по розстрілам на Майдані.
 
"Це робиться умисно, не тільки для моєї дискредитації, але і для створення підстав, зокрема щодо проведення обшуків в мене та слідчих і прокурорів у цьому провадженні... Думаю, це зроблено не просто так, а саме для залякування мене у зв’язку з моїми останніми заявами про перешкоджання та блокування розслідування стосовно екс- і діючих високопосадовців", - сказав Горбатюк.
 
"Хочу заявити про вчинення злочину саме Портновим А. у завідомо неправдивому повідомленні про злочин, вчинений мною, і ознаки організації саме ним спільно із прокурором викрадення матеріалів провадження", - додав він. 
 
За словами прокурора, ДБР "мало б з’ясувати, звідки у Портнова ці матеріали (кримінальні провадження на дорозі не валяються), і перевірити версію про організацію саме ним викрадення матеріалів провадження".
 
Як розповів Горбатюк, над розслідуванням розстрілів на Майдані тривалий час працював прокурор Ніколаєв Микола Павлович.
 
З початку 2018 року Горбатюк неодноразово подавав стосовно свого підлеглого скарги "про притягнення його до відповідальності за підозрою у зливі інформації у цьому провадженні та інших порушеннях".
 
Однак прокурора до відповідальності не притягнули.
 
Екс -керівник Управління спецрозслідувань припускає, що частина матеріалів справи могла залишатися у Ніколаєва.
 
Водночас Горбатюк стверджує, що на момент його звільнення матеріали по вбивствам майданівців знаходились у приміщенні прокуратури, а не в нього.