Палата лордів підтримала дострокові вибори в Британії 12 грудня

08:36, 31.10.2019
Палата лордів підтримала дострокові вибори в Британії 12 грудня

Палата лордів парламенту Великої Британії проголосувала за законопроєкт про дострокові вибори за одну ніч, підтвердивши, що країна піде на вибори 12 грудня.

 

Про це повідомляє Sky News.

 

Законопроєкт, яки складався з однієї сторінки, у вівторок швидко пройшов через Палату громад, і щодо нього відбулося два читання, під час обох не було жодних заперечень.

 

Перехід від третього читання до ухвалення зайняв приблизно хвилину.

 

Заключний етап ухвалення законопроєкту - згода королеви Єлизавети II. Після цього починається передвиборна кампанія.

 

Напередодні 438 депутатів Палати громад ухвалила законодавство, що проклало шлях до перших грудневих виборів з 1923 року. 

 

Нагадаємо, Уряд Великої Британії запустив надзвичайний план дій під назвою Yellowhammer, розроблений на випадок виходу Сполученого Королівства зі складу ЄС без угоди.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нескінченний Брекзит: вихід Великої Британії з ЄС знову відтермінували

 

Як відомо, Палата громад парламенту Британії сьогодні голосуватиме за пропозицію Джонсона провести дострокові вибори 12 грудня.

 

Нагадаємо, Голова уряду Борис Джонсон запропонував парламенту розглянути документ протягом трьох днів та остаточно затвердити його в четвер, в іншому випадку він пообіцяв відкликати угоду та оголосити дочасні вибори.

 
Як повідомлялося, 19 жовтня британські депутати замість схвалення угоди про Brexit проголосували за поправку про те, що угода з ЄС не буде затверджена доти, доки Палата громад не ухвалить всі закони, необхідні для виходу з ЄС.
 
 
Згодом Велика Британія звернулася до Євроспільноти з проханням відтермінувати вихід з ЄС із 31 жовтня 2019 року до 31 січня 2020 року. У зв'язку з цим ЄС розпочав консультації з урядами 27 країн-членів.
 
 
Європейський Союз погодився відтермінувати до 31 січня вихід Великої Британії з об'єднання