В Італії про Віталія Марківа знімуть документальний фільм

17:36, 30.10.2019
В Італії про Віталія Марківа знімуть документальний фільм

Група італійських журналістів планує зняти документальний фільм про справу несправедливо засудженого бійця Нацгвардії Віталія Марківа.

 

Про це повідомляє прес-служба МВС України.

 

"До МВС звернулася група італійських журналістів, які планують зняти документальний фільм у справі Віталія Марківа. Відомство готове надати всебічну допомогу", - йдеться у повідомленні.

 

Також очільник МВС Арсен Аваков під час інвестиційного форуму в Маріуполі вчергове провів перемовини з Надзвичайним та Повноважним Послом Італійської Республіки в Україні Давіде Ла Чечіліа.

 

Аваков поінформував італійську сторону, що розслідуванням загибелі журналіста Андреа Рокеллі займалася СБУ. По гарячих слідах проводити слідство завадили активні бойові дії у Слов’янську, а 15 жовтня 2019 року матеріали справи передали українській поліції.

 

"Слідчий у справі гвардійця вже звернувся в прокуратуру Італії з пропозицією надати їм статус спостерігача в цьому розслідуванні у рамках міжнародного правового поля", - сказав Аваков.

 

Міністр наголосив, що Україна докладе всіх зусиль, щоб установити реальні обставини загибелі італійця.

 

"Додаткове слідство у справі гвардійця Марківа надасть італійському суду докази його невинуватості", - переконаний глава МВС. 

 

Своєю чергою Давіде Ла Чечіліа пообіцяв налагодити комунікацію з урядом Італії у цій справі.

 

Нагадаємо, суд в Італії засудив нацгвардійця Марківа до максимальних 24 років ув'язнення. Його звинувачують в причетності до вбивства італійського фотокореспондента Андреа Роккеллі 2014 року біля Слов’янська, хоча реальних доказів цьому немає, а всі документи, надані захистом Марківа і МВС України, засвідчують невинність нацгвардійця.
 
Раніше адвокат ув’язненого в Італії українця Віталія Марківа закликав українську владу та медіа розгорнути серйозну інформаційну кампанію і поширювати правду про процес як в Україні, так і за кордоном.