Горбатюк оскаржуватиме своє звільнення з ГПУ

19:28, 23.10.2019
Горбатюк оскаржуватиме своє звільнення з ГПУ

(УНІАН)

Сергій Горбатюк заявив, що звільнення із Генпрокуратури не стало для нього несподіванкою.


Про це він розповів в ефірі радіо НВ, пише Укрінформ

 

За словами Горбатюка, формальною підставою для звільнення стало те, що він написав заяву щодо переатестації іншого зразка.

 

“Якщо брати з 43 наших працівників, лише 8 не написали заяви. Я принципово не написав, щоб донести суспільству про ту кричущу проблематику, яка супроводжує цю атестацію, яка абсолютно не веде до очищення органів прокуратури, а лише перешкоджає роботі і створює умови для того, щоб будь-хто звільнений за цією атестацією був відновлений на роботі, і дозволяє впливати на наступні призначення в ручному режимі в офісі генерального прокурора”, - заявив Горбатюк.

 

Він також розповів, що спочатку намагався достукатись до генпрокурора й пояснити велику кількість порушень, які можна було б мінімізувати. Зокрема, Горбатюк пропонував сконцентрувати атестацію на оцінці результатів роботи прокурорів та слідчих, щоб вирішити залишати їх чи ні на посаді.

 

Горбатюк також заявив, що оскаржуватиме рішення генпрокурора.

 

Як повідомляла УМ, Генеральна прокуратура не допустила до атестації прокурорів управління спецрозслідувань Олексія Донського та Сергія Горбатюка, які займалися розслідуваннями справ Майдану. Зазначається, що слідчих звільнили через те, що вони подали заяву на згоду про переатестацію у довільній формі, оскільки не погоджувалися з новою формою.