Штайнмаєр проведе неформальну зустріч із Зеленським у Токіо

14:58, 22.10.2019
Штайнмаєр проведе неформальну зустріч із Зеленським у Токіо

23 жовтня в Токіо федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр проведе коротку неформальну зустріч з президентом Володимиром Зеленським.

 

Про це у вівторок, 22 жовтня, розповіли у відомстві німецького президента, передає “Укрінформ”.

 

“Федеральний президент зустрінеться з Володимиром Зеленським у Токіо в середу, 23 жовтня”, – сказала представниця відомства.

 

Зазначається, що бесіда стосуватиметься “актуальних європейських та зовнішньополітичних питань”. Зустріч пройде у вузькому колі.

 

Нагадаємо, Зеленський і Штайнмаєр зустрічалися під час першого офіційного візиту українського президента в Берлін у червні 2019 року. 22 жовтня в Токіо обидва лідери взяли участь у церемонії інтронізації імператора Нарухіто та імператриці Масако.

 

Як повідомляла УМ, 1 жовтня президент України Володимир Зеленський повідомив, що делегація України погодила "формулу Штайнмаєра" під час зустрічі Контактної групи у Мінську. Зеленський заявив, що її не слід боятися.

 

Колишній президент Петро Порошенко запропонував 7 кроків, які варто зробити, щоб уникнути російської пастки.

 

В Офісі президента заявили, що питання відведення сил у Золотому на Луганщині відкладене.

 

Пристайко заявляв, що пропозиції щодо розгортання на Донбасі міжнародної миротворчої місії можуть розглядатися як альтернативний варіант урегулювання, але насамперед Україна сподівається на результативність "нормандського саміту".

 

В понеділок Пристайко заявив, що лідери України, Росії, Франції та Німеччини можуть провести саміт у Парижі в середині листопада, якщо Київ та проросійські сепаратисти на сході України зможуть підтримувати припинення вогню.

 

Під час "прес-марафону" 10 жовтня Зеленський заявив, що очікує дати "нормандського формату" уже наступного тижня. Президент сподівається, що лідери країн зустрінуться у листопаді.

 

У свою чергу помічник президента РФ з міжнародних справ Юрій Ушаков заявив, що терміни проведення саміту в "нормандському форматі" поки не обговорювалися, але, враховуючи графік Володимира Путіна, в жовтні зустріч навряд чи відбудеться.

 

Росія висунула умову для зустрічі лідерів України та РФ: для цього Київ має підписати так звану "формулу Штайнмаєра", яку погодили на зустрічі у вересні радники президентів.