«Європейська солідарність» про канал Коломойського: «1+1 пробив моральне дно»

14:24, 22.10.2019
У партії Петра Порошенка "Європейська солідарність" заявили, що телеканал "1+1", співвласником якого є олігарх Ігор Коломойський, розповсюджує брехню через сюжет про причетність Порошенка до підвищення тарифів у Вінниці.
 
"Провладний телеканал 1+1 пробив чергове моральне дно... У своїй черговій брехні вони звинуватили у підвищенні тарифів на водопостачання у місті Вінниці особисто п’ятого президента Порошенка, який у такий спосіб нібито особисто "шантажує" вінничан", - йдеться в повідомленні прес-служби партії "Європейська солідарність".
 
У партії нагадали, що формування тарифів на комунальні послуги є компетенцією відповідної міської ради.
 
"Суцільна брехня стала візитною карткою телеканалу Ігоря Коломойського. Така редакційна політика суперечить будь-яким стандартам журналістики та є негідною спробою відволікти увагу громадян України від очевидних провалів у економічній та соціальній політиці нової влади", - заявляє партія.
 
Як відомо, в програмі, яка вийшла на телеканалі 1+1, йдеться про те, що продає електрику у Вінниці дочірня компанія Вінницької обленерго - "Енера Вінниця". Там стверджується, що 75% акцій компанії "Вінницяобленерго" належать Костянтину Григоришину. У програмі заявляють, що бізнес-партнером Григоришина став Порошенко.
 
Зокрема, майже 25% компанії отримала "Айсію холдінгз лімітед" ICU екс-глави НБУ Валерії Гонтаревої та Макара Пасенюка. ICU у програмі називають "гаманцем Порошенка", адже саме цій компанії Порошенко передав в управління "Рошен".
 
"У Вінниці гадають, що олігарх Григоришин 25%-ми обленерго просто дав відступні тогочасному президенту України Петру Порошенку за право спокійно заробляти на мешканцях Вінниці", - заявили в сюжеті.
 
Крім того, "Енера" підвищила тарифи на 25%, а у вересні 2019 року відключила від електроенергії міськраду та інші бюджетні заклади у Вінниці, хоча за умовами договору, компанія не мала права піднімати тарифи вище ніж на 10%.
 
У жовтні 2019 року "Енера" відключила від електроенергії вінницький водоканал "через борги" і таким чином залишила без води майже все місто.