Вишинський увійшов до складу ради з прав людини при президенті Росії

21:23, 21.10.2019
Вишинський увійшов до складу ради з прав людини при президенті Росії

Володимир Путін включив до складу ради з прав людини при президенті РФ екскерівника "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського, якого звинувачували в Україні в державній зраді.

 

Про це повідомляється на сайті СПЧ.

 

«Згідно з Указом Президента, до складу Ради включені радник президента Валерій Фадєєв, виконавчий директор Міжнародного інформаційного агентства "Росія сьогодні" Кирило Вишинський ... Виключені зі складу Ради - професор, доктор юридичних наук Михайло Федотов, глава Міжнародної правозахисної групи "Агора" Павло Чиков» , - сказано в повідомленні.

 

 

РПЛ - консультативний орган при президенті РФ «з сприяння глави держави в реалізації його конституційних повноважень в галузі забезпечення та захисту прав і свобод людини і громадянина, інформування президента про стан справ в цій галузі, сприяння розвитку інститутів громадянського суспільства, підготовці пропозицій главі держави з питань, що входять до компетенції ради».

 

Як повідомляла УМ, Вишинський призначений виконавчим директором "Міжнародного інформагентства "Россия сегодня".

 

7 вересня відбувся обмін з Росією у форматі "35 на 35". Кирило Вишинський був переданий Росії в рамках цього обміну.
 

Як відомо, головного редактора "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського 28 серпня, звільнили з СІЗО під особисте зобовʼязання. Вишинський був під вартою 1 рік і 3 місяці.

 

Вишинського затримали в Києві 15 травня 2018 року після обшуків в офісі "РІА Новини Україна", який є філіалом російських пропагандистів. За даними СБУ, Кирило Вишинський працював на країну-агресора у межах гібридної інформаційної війни проти України.

 

17 травня 2018 року Кирила Вишинського взяли під варту на два місяці без права внесення застави. Також Кирилу Вишинському закидали незаконне поводження зі зброєю, яку в нього знайшли під час обшуків.