Порошенко вважає, що «Квартал 95» має вибачитися за номер про Гонтареву

17:29, 21.10.2019
Порошенко вважає, що «Квартал 95» має вибачитися за номер про Гонтареву

П’ятий президент Петро Порошенко заявив, що власники та менеджери "95-го Кварталу" та каналу "1+1" мали би вибачитися перед шанувальниками хору ім. Верьовки через в’їдливу пісню про пожежу в будинку екс-глави НБУ Валерії Гонтаревої.

 

Про це у Facebook-сторінці написав Порошенко.

 

 "Історія з Рамзаном Кадировим довела, що "Квартал" вміє вибачатися, коли захоче. У ділків, які хотіли догодити власнику телеканалу, якому зобов'язані усім, крім хіба що свого народження, своїх ідеологічних цінностей немає. А над чужими вони знущаються вже не один рік", - написав він.

 

За його словами, оцінку діям теперішнього керівництва хору мають дати глядачі. Порошенко припустив, що "можливо, кадрові висновки зробить Мінкульт.."..

 

"Власники та менеджери "95-го Кварталу" та каналу "1+1" мали би вибачитися - перед кількома поколіннями артистів, причетних до слави колективу, перед мільйонами шанувальників їх творчості. І звичайно ж перед головою Національного банку Валерією Гонтарєвою"", - написав Порошенко.

 

 

Порошенко додав, що хор Верьовки - це значно більше, ніж його менеджмент.  Більше ніж група, яка співала в шоу "Кварталу".

 

Хору минає 77-й рік. За цей час, на думку Порошенка, він став одним із мистецьких символів України.

 

Нагадаємо, у 2014 році "95 Квартал" для свого жарту використав відео на якому плаче ватажок Чечні Рамзан Кадиров. Виявилося, що кадри з Кадировим були зняті під час молитви, яка передбачає плач і здійснюється під час намазу.

 

Як повідомляла УМ,  у шоу "Вечірній квартал" комік Євген Кошовий та хор імені Верьовки висміяли підпал будинку Валерії Гонтаревої в пісні-пародії "Горіла хата". Номер спричинив хвилю обурення в соцмережах.

 
Сама Гонтарева, якій саме 20 жовтня виповнилося 55 років, коментуючи відео, заявила: "Це сором! Насміхатися над людським горем - це неможливо уявити у цивілізованому суспільстві!".
 
Український олігарх Ігор Коломойський заявив, що йому дуже сподобався номер студії "Кварталу 95" про підпал будинку ексголови Нацбанку Валерії Гонтаревої.
 
 
У свою чергу міністр економіки вважає номер "Кварталу" про Гонтареву поганим знаком для інвесторів.
 
 
Гендиректор і художній керівник хору імені Верьовки Зеновій Корінець заявив, що "піддався на вмовляння": "Мене просто переконали, і ми якось не сприйняли це всерйоз. І ми з режисером, до речі, сперечалися: що текст непристойний - як можна стібатися, якщо в людини щось згоріло?.. Я, знаєте, мабуть, до кінця не подумав. І ми потрапили в нехорошу ситуацію. Мені дуже-дуже незручно".
 
 
Своєю чергою прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що радіти з пожежі в сусіда неправильно, але ми живемо в демократичній країні, де кожен має право жартувати, як йому подобається. За його словами, "президент Зеленський точно з цього не сміявся".
 
 
Студія «Квартал 95» заявила. що не збирається вибачатися за номер про Гонтареву