«Квартал 95» не збирається вибачатися за номер про Гонтареву

14:34, 21.10.2019
«Квартал 95» не збирається вибачатися за номер про Гонтареву

(фото: facebook.com / Квартал 95)

Студія "Квартал 95" прокоментувала номер про підпал будинку ексглави Нацбанку Валерії Гонтаревої.
 
У студії заявили, що "Квартал" - "це гостра політична сатира, так було, є і буде. Навіть, якщо це не подобається деяким політикам. Саме політики, їхні дії та наслідки їх дій, які відчувають мільйони українців, дають нам привід для сатири".
 
Там додали, що вдячні хору імені Верьовки за участь у виступі, та висловили жаль, "що заслужений колектив незаслужено піддається інформаційній атаці".
 
"Колектив не брав участі в написанні матеріалу, тому, будь ласка, поважайте його", - зазначили в "Кварталі".
 
Окремо вони звернулися до міністра культури, молоді та спорту Володимира Бородянського та міністра економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофія Милованова.
 
Першого вони запросили на наступну зйомку "Вечірнього Кварталу", щоб одразу після концерту він сказав, за що йому соромно, а за що ні.
 
Нагадаємо, у шоу "Вечірній квартал" комік Євген Кошовий та хор імені Верьовки висміяли підпал будинку Валерії Гонтаревої в пісні-пародії "Горіла хата". Номер спричинив хвилю обурення в соцмережах.
 
Сама Гонтарева, якій саме 20 жовтня виповнилося 55 років, коментуючи відео, заявила: "Це сором! Насміхатися над людським горем - це неможливо уявити у цивілізованому суспільстві!".
 
Український олігарх Ігор Коломойський заявив, що йому дуже сподобався номер студії "Кварталу 95" про підпал будинку ексголови Нацбанку Валерії Гонтаревої.
 
У свою чергу міністр економіки вважає номер "Кварталу" про Гонтареву поганим знаком для інвесторів.
 
Гендиректор і художній керівник хору імені Верьовки Зеновій Корінець заявив, що "піддався на вмовляння": "Мене просто переконали, і ми якось не сприйняли це всерйоз. І ми з режисером, до речі, сперечалися: що текст непристойний - як можна стібатися, якщо в людини щось згоріло?.. Я, знаєте, мабуть, до кінця не подумав. І ми потрапили в нехорошу ситуацію. Мені дуже-дуже незручно".
 
Своєю чергою прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що радіти з пожежі в сусіда неправильно, але ми живемо в демократичній країні, де кожен має право жартувати, як йому подобається. За його словами, "президент Зеленський точно з цього не сміявся".