Хор Верьовки за номер про Гонтареву отримав від «Кварталу» 30 тисяч гривень

11:36, 21.10.2019
Хор Верьовки за номер про Гонтареву отримав від «Кварталу» 30 тисяч гривень

Зеновій Корінець

Гендиректор і художній керівник хору імені Верьовки Зеновій Корінець прокоментував скандальний номер студії "95 Кварталу" про підпал будинку ексглави НБУ Валерії Гонтаревої. 
 
За словами Корінця, ідея номеру належала режисерам "Кварталу". Він додав, що "в якійсь мірі піддався на вмовляння" і погодився на участь хору імені Верьовки у скандальному номері. 
 
За його словами, "95 Квартал" заплатив їм 30 тисяч гривень за виступ у номері.
 
Він заявив, що стосовно організації виступу із хором контактували від колишнього учасника "Кварталу 95", народного депутата зі "Слуги народу" Юрія Корявченкова.
 
"Запропонував народний депутат Юрій Корявченков. Від нього контактували. Приїхала режисура "Кварталу". Вони сказали: "Ми хочемо щось таке українське, жартівливе". Показали цей текст. Я кажу: "Ви знаєте, тут стосовно хати - це неприємна ситуація". "Та ні, це всі стібуться, це інтернет. Усі стібуться, у тому числі й ми це робимо, це наша така програма, ми стібемося над усіма уже не один рік", - розповів Корінець "Радіо Свобода".
 
"Мене просто переконали, і ми якось не сприйняли це всерйоз. І ми з режисером, до речі, сперечалися: що текст непристойний - як можна стібатися, якщо в людини щось згоріло?.. Я, знаєте, мабуть, до кінця не подумав. І ми потрапили в нехорошу ситуацію. Мені дуже-дуже незручно”, - сказав Корінець "Укрінформу".
 
Він розповів, що вперше артисти хору були запрошені до участі у виступі "95 кварталу", пропозиція надійшла тиждень тому.
 
"В концерті "95 кварталу" ми вперше. Ми на Майдані з ними працювали, на стадіоні, де звучали проукраїнські речі. Ми стільки позитиву вносимо у все проукраїнське. Не тільки в державних заходах беремо участь... І, зрештою, в цій пісні нічого антиукраїнського не було. Але це неприємний стьоб над людиною. Я тут згоден. З усіма в цьому згоден. Ми просто повелися. Я не подумав. Що тут виправдовуватися?.. Це рішення приймав я, а не колектив", - зазначив гендиректор.
 
Він також заявив, що після скандального виступу отримує погрози.
 
"Цькування зараз почалися, погрози життю. Звичайно, там, у цьому виступі, нічого антидержавного не було. Проте некоректна ситуацією з Валерією Олексіївною сталася. Дійсно, я, мабуть, повинен вибачитися перед нею. Там стібали пана [Ігоря] Коломойського і її", - сказав Корінець "Радіо Свобода".
 
Як писала "УМ", у шоу "Вечірній квартал" комік Євген Кошовий та хор імені Верьовки висміяли підпал будинку Валерії Гонтаревої в пісні-пародії "Горіла хата". Номер спричинив хвилю обурення в соцмережах.
 
Сама Гонтарева, якій саме 20 жовтня виповнилося 55 років, коментуючи відео, заявила: "Це сором! Насміхатися над людським горем - це неможливо уявити у цивілізованому суспільстві!".
 
Український олігарх Ігор Коломойський заявив, що йому дуже сподобався номер студії "Кварталу 95" про підпал будинку ексголови Нацбанку Валерії Гонтаревої.
 
У свою чергу міністр економіки вважає номер "Кварталу" про Гонтареву поганим знаком для інвесторів.