Україна 27 жовтня переходить на зимовий час

10:02, 19.10.2019
Україна 27 жовтня переходить на зимовий час

В Україні з 27 жовтня 2019 року скасовується літній час шляхом переведення о 4 ранку годинникової стрілки на одну годину назад

.
Про це повідомляється у зверненні до Державного комітету телебачення і радіомовлення України заступника міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тараса Качки у Facebook.

 

"Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 13 травня 1996 року №509 "Про порядок обчислення часу на території України" на території України 27 жовтня 2019 року о 4 (четвертій) годині за київським часом скасовується літній час з переведенням годинникової стрілки на 1 (одну) годину назад", - йдеться у розпорядженні.

 

Більшість сучасних гаджетів переведення годинників на зимовий час 2019 виконають самі. А от час на годинниках в менш просунутій техніці - механічний годинник і годинник на мікрохвильовці, наприклад - доведеться коригувати вручну.

 

Перехід на літній чи зимовий час: раніше встаєш або пізніше - це завжди стрес для організму.

 

Тому привчати організм до нового розпорядку медики радять мінімум за тиждень до дня, коли переводять годинники. Отже, вже найвища пора починати це робити.

 

Лікарі рекомендують у найближчий тиждень відмовитися від інтенсивних тренувань, замінивши їх довготривалими прогулянками, можна також замінити на йогу чи пілатес.

 

У цей період можливе погіршення самопочуття або зниження імунітету. Незважаючи на те, що спати можна довше, сонце сідатиме раніше. Тому важливо поповнювати запаси вітаміну D в організмі - дотримуватися регулярності сну, частіше бувати на сонці, не набирати зайву вагу. В їжу потрібно вживати більше лосося, сардин, тунця, некультивованих грибів.

 

Потрібно пити більше води, відмовитися від алкоголю і жирної їжі, обов'язково слід вживати сезонні фрукти і овочі.

 

Старайтеся менше нервувати, вибирайте спокійну музику, висипайтеся, читайте веселі книги.

 

Не перевтомлюйтеся, правильно плануйте свій час і розраховуйте свої сили.

 

Зазначається, що для вчасного інформування населення України про зміну порядку обчислення часу засоби масової інформації мають повідомляти про скасування літнього часу, зокрема, з 24 по 26 жовтня — щоденно.