Турчинов вважає рішення суду залишити Пашинського під вартою політичним

20:38, 18.10.2019
Турчинов вважає рішення суду залишити Пашинського під вартою політичним

Колишній секретар РНБО Олександр Турчинов вважає рішення Київського апеляційного суду залишитив під вартоюу колишнього народного депутата Сергія Пашинського таким, що "виходять з правового поля та починає послуговуватися політичною доцільністю.

 

Про це Турчинов написов на своїій сторінці у Facebook.

 

",Сьогодні була надія, що апеляційний суд вибере шлях права і, не заплямовуючи себе, виправить свавілля Печерського суду щодо позбавлення без будь-яких підстав Сергія Пашинського волі. Цього не відбулося", - написав він.

 

Турчинов зазначив, що було 14 заявників-поручителів - відомих учасників АТО, волонтерів, чинних і колишніх народних депутатів, двох Голів парламенту VII та VIII скликання - Пашинського без жодної правової аргументації залишили за ґратами.

 

"На превеликий жаль, суди знову виходять з правового поля та починають послуговуватися політичною доцільністю, визначеною ззовні, а не законом. Без чесного, неупередженого правосуддя Україна позбавлена європейської перспективи. Все це дуже небезпечно для громадян і трагічно для країни", - підсумував Турчинов

 

Як повідомляла УМ, Печерський райсуд Києва ухвалив помістити під варту ексдепутата від "Народного фронту" Сергія Пашинського. Його заарештовано до 4 грудня.

 

"Суд ухвалив рішення про застосування безальтернативного арешту з однією метою: забезпечити можливість фізичного знищення мого підзахисного в Лук'янівському СІЗО...Є реальна загроза життю мого підзахисного. Зараз їхатиму до слідчого вирішувати питання про негайне прийняття рішення про застосування заходів безпеки в умовах тримання під вартою", - зазначив тоді адвокат Пашинського Андрій Федур.

 

"Народний фронт" вважає арешт Пашинського поверненням "правосуддя часів Януковича", а в партії "Євросолідарність" заявили про участь Портнова в справі Пашинського.

 

Читайте також: Камера для Пашинського: у чому звинувачують арештованого без права на заставу екс-депутата

 

Нагадаємо, 4 жовтня слідчі ДБР повідомили про підозру Пашинському в заподіянні громадянину тяжкого тілесного ушкодження.
 

Захист Пашинського вирішив оскаржити це рішення, 17 жовтня суд мав розглянути апеляцію, однак не зробив цього, оскільки не знає фактичної адреси ДБР.

 

Колишній голова ВР Андрій Парубій та екссекретар РНБО Олександр Турчинов попросили суд віддати Пашинського їм на поруки. Крім того, за нього готові поручитися ще 10 осіб.

 

Київський апеляційний суд 18 жовтня залишив без змін рішення про взяття під варту колишнього народного депутата Сергія Пашинського.  

 

Після цього генпрокурор Руслан Рябошапка припустив, що екснардепу Сергію Пашинському оголосять ще три нові підозри., які адвокат Пашинського заперечив.