З одеського вишу звільнився викладач-сепаратист

21:41, 18.10.2019
З одеського вишу звільнився викладач-сепаратист

Викладач Одеського міжнародного гуманітарного університету Антон Кравчик написав заяву про звільнення після того, як в мережі з’явилося відео з лекції, де він говорить, що Україна — проект Польщі.

 

Про це повідомляє кореспондент hromadske.

 

Один зі студентів виклав в мережу відео, де викладач історії Антон Кравчик на лекції розповідає, що Україну «створили польські масони, як політичний проект проти Російської Імперії».

«Нам дуже прикро, що ми з засобів масової інформації про це дізналися і подивилися цей ролик. Професорсько-викладацький состав подивився на цю ситуацію, ми провели службове розслідування з цього питання. Він нам показав підручник і сказав що він цитував автора. Ми дивились цей підручник. Розумієте, історія така річ... кожен історик трактує її як хоче, але враховуючи той резонанс, викладач дуже обурився, йому теж це не сподобалося — він написав заяву про звільнення і він вже звільнений», — розповів ректор вишу Костянтин Громовенко.

 

«Міжнародний гуманітарний університет» є недержавним вищим навчальним закладом в Одесі. Його президентом є колишній депутат-«регіонал» Сергій Ківалов.

 

Як повідомляла УМ, у Міжнародному гуманітарному університеті в Одесі викладач історії на парах розповідає студентам, що “проєкт Україна придумали польські масони”