Київ планує відмовитись від очищення води хлором у 2020 році

22:15, 18.10.2019
Київ планує відмовитись від очищення води хлором у 2020 році

У 2020 році на Дніпровській водопровідній станції у Києві планують відмовитись від використання рідкого хлору та використовувати для очищення води нові реагенти.

 

Про це повідомляє пресслужба КМДА.

 

Заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв зазначив, що раніше всю воду в Києві очищували лише рідким хлором.

 

Норма місячного запасу хлору становить десятки тонн і його зберігання, зокрема на станціях, розташованих у межах міста, є дуже небезпечним і затратним.

 

«Вже наступного року ми збудуємо нові потужності для знезараження на Дніпровській водопровідній станції, що забезпечує третину водопостачання Києва. Паралельно проводяться промислові випробування європейських технологій на Деснянській водопровідній станції. Вартість робіт 78 мільйонів гривень, це кошти інвестиційної програми Київводоканалу», — пояснив Пантелеєв.

 

Постачання води до столиці здійснюється з Деснянської та Дніпровської водопровідних станцій, а також локальних водопровідних насосних станцій. Воду отримують із трьох джерел — річок Дніпро та Десна, а також артезіанських свердловин водопровідних станцій.