Гладковський на знак протесту оголосив голодування

18:05, 17.10.2019
Гладковський на знак протесту оголосив голодування

Корпорації "Богдан" заявляє, що її президент, ексзаступник секретаря РНБО Олег Гладковський після затримання детективами НАБУ оголосив голодування.

 

Відповідна інформація оприлюднена на сайті корпорації.

 

Гладковський називає незаконним своє затримання та на знак протесту "проти свавілля правоохоронних органів оголошує голодування". За його словами, жодних обмежень на виїзд за кордон ніколи не було. Повісток із викликами на допит чи проведення слідчих дій не надсилалось. Він стверджує, що весь час співпрацював із детективами НАБУ надаючи свідчення та необхідні пояснення.

 

"За останні пів року, відколи я повернувся до корпорації "Богдан", я десятки разів вилітав за кордон для участі у перемовинах із бізнес-партнерами і завжди повертався в Україну",- зазначив Гладковський.

 

Називаючи брудним піаром сьогоднішнє затримання, Гладковський наголошує на політично вмотивованому незаконному переслідуванні, "яке не має нічого іншого на меті аніж створення картинки для ТБ". 

 

Раніше у корпорації “Богдан” затримання  Гладковського назвали безпідставним і політично заангажованим.

 

Там зазначили, що Гладковський не мав наміру залишити Україну, а прямував на світову виставку автобусної техніки Bus world 2019, яка розпочинає свою роботу 18 жовтня у Брюсселі.

 

“Він був офіційно запрошений на цей захід і мав на меті взяти участь у низці запланованих ділових перемовин, як очільник провідної автомобілебудівної корпорації”, - зазначають у корпорації.

 

“Після відставки з державної служби Олег Гладковський офіційно повернувся до управління корпорацією і в цьому статусі неодноразово виїздив за кордон і повертався в Україну. Отже зручна для багатьох версія про начебто спробу залишити Україну не витримує жодної критики”, - йдеться у повідомленні.

 

У корпорації вважають, що “дії силовиків дуже схожі на політично вмотивовані, як це було з обшуками просто у переддень виборів, і вказують на керування силовими відомствами держави у ручному режимі на догоду гарній телевізійній картинці та відволіканню соціальної уваги від реальних проблем у економіці країни”.

 

Раніше ЗМІ повідомили, що перший заступник секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олег Гладковський намагався вилетіти з України, його не випустили.

 

Пізніше у Національному антикорупційному бюро України підтвердили інформацію про затримання Гладковського.

 

"НАБУ підтверджує затримання експершого заступника секретаря РНБО за підозрою у зловживанні службовим становищем (ч.2 ст. 364 КК України). Слідчі дії тривають. Наразі це вся інформація, яку ми можемо повідомити з огляду на збереження таємниці слідства. Деталі – згодом", – йдеться в повідомленні НАБУ у фейсбуці.

 

Як відомо, 25 лютого, журналісти проекту Bihus.info заявили, що син заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор нібито був учасником схем з розкрадання в оборонному комплексі.
 
Перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський звернувся до правоохоронців із заявою про перевірку розслідування Bihus.Info та попросив тимчасово призупинити його повноваження першого заступника секретаря РНБО.
 
У Державному концерні "Укроборонпром" заявили, що вважають некоректним оцінювати розслідування журналістів про корупційні схеми за участі оточення президента Петра Порошенка. При цьому там підтвердили, що купують деталі у Росії. Концерн також усунув з посад двох директорів оборонних підприємств.
 
У свою чергу генпрокурор Юрій Луценко заявив, що частину деталей для військової техніки Україна дійсно отримує контрабандою з Росії.
 
4 березня президент України Петро Порошенко підписав указ про звільнення Олега Гладковського з посади першого заступника секратаря РНБО. Він також заявив, що РНБО ініціює міжнародний аудит і комплексну ревізію всіх контрактів державного концерну "Укроборонпром".
 
Замість Олега Гладковського до РНБО був призначений полковник ЗСУ Сергій Кривонос.
 
Сам Ігор Гладковський подав до суду на журналістів Bihus.info.
 
Невдовзі на підприємствах "Укоборонпрому" було відсторонено 25 керівників через корупцію.