Парубій і Турчинов хочуть взяти Пашинського на поруки

16:33, 17.10.2019
Парубій і Турчинов хочуть взяти Пашинського на поруки

Колишній секретар РНБО Олександр Турчинов, а також низка колишніх і діючих політиків заявили про готовність взяти екснардепа від Народного фронту Сергія Пашинського на поруки.

 

Про це повідомив його адвокат під час розгляду апеляції на арешт колишнього політика, пише УП.

 

Крім Турчинова на поруки підозрюваного готові взяти ексспікер парламенту Андрій Парубій, а також Микола Княжицький, Вікторія Сюмар, Андрій Тетерук і інші.

 

Вони присутні на засіданні. Суд повинен заслухати їхні аргументи.

 

Як повідомляла "УМ", Печерський райсуд Києва ухвалив помістити під варту ексдепутата від "Народного фронту" Сергія Пашинського. Його заарештовано до 4 грудня.

 

"Суд ухвалив рішення про застосування безальтернативного арешту з однією метою: забезпечити можливість фізичного знищення мого підзахисного в Лук'янівському СІЗО...Є реальна загроза життю мого підзахисного. Зараз їхатиму до слідчого вирішувати питання про негайне прийняття рішення про застосування заходів безпеки в умовах тримання під вартою", - зазначив тоді адвокат Пашинського Андрій Федур.

 

"Народний фронт" вважає арешт Пашинського поверненням "правосуддя часів Януковича", а в партії "Євросолідарність" заявили про участь Портнова в справі Пашинського.

 

Читайте також: Камера для Пашинського: у чому звинувачують арештованого без права на заставу екс-депутата

 

Нагадаємо, 4 жовтня слідчі ДБР повідомили про підозру Пашинському в заподіянні громадянину тяжкого тілесного ушкодження.
 

 

Як відомо, 31 грудня 2016 року на трасі під Києвом сталася сутичка, в результаті якої депутат Сергій Пашинський прострелив ногу В’ячеславу Хімікусу.

 

Пашинський наголошує на самозахисті, до якого він, за його словами, вимушений був вдатися. Поранений же стверджує, що зброю депутат застосував зненацька й невиправдано.

 

Генпрокуратура закрила кримінальне провадження щодо стрілянини з участю Сергія Пашинського через відсутність складу правопорушення в діях депутата, Хімікуса та ще однієї особи.