У Києві курди пікетували посольство США (відео)

20:52, 16.10.2019
У Києві курди пікетували посольство США (відео)

(фото Радіо Свобода)

Біля посольства США в Києві представники курдської діаспори 16 жовтня влаштували пікет.

 

Як передає Радіо Свобода, понад пів сотні людей з плакатами і курдськими прапорами прийшли до будівлі американського дипломатичного представництва, щоб висловити протест проти військової операції Туреччини в Сирії.

 

Учасники акції виступили з жорсткою критикою президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана, називаючи його «терористом» та «убивцею». Учасники акції закликали США зупинити турецький наступ у Сирії. Під час акції мітингувальники розірвали декілька портретів Ердогана.

 

 

Із посольства до мітингувальників ніхто не вийшов. Під будівлею дипломатичної установи чергували правоохоронці, зокрема, представники Нацгвардії і поліція діалогу.

 

Акція пройшла мирно, повідомлень про правопорушення немає.

 

 

Як повідомляла УМ,  9 жовтня президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган розпочав військову операцію проти курдських сил YPG (належать до SDF), що їх Туреччина вважає терористами. Напад розпочався після того, як Трамп оголосив про припинення підтримки курдів. "Наша місія - запобігти створенню коридору терору через наш південний кордон і принести мир у регіон", - наголосив Ердоган.

 
Напад розпочався після того, як Трамп оголосив про припинення підтримки курдів.