До окупованого Донецька запустили 25-метровий прапор України (фото, відео)

13:39, 14.10.2019
У неділю до Дня захисника з Мар'їнки в бік окупованого Донецька запустили 25-метровий прапор України.
 
У понеділок 14 жовтня прапор майорить у небі над окупованим Донбасом.
 
Як повідомила у Facebook перший заступник голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим'юк, у неділю "був сильний вітер у бік Донецька, і донбаські патріоти зранку виїхали в Мар'їнку запустити українцям Донецька привітання з Днем захисника - 25-метровий прапор".
 

"Причепили до нього сотню куль, надутих воднем. Прапор зшила традиційно та пані Таня, що викрала українського офіцера з полону (кажуть - тупо зайшла й вивела). Навздогін на кулях підняли ящик із листівками, і вітер поніс їх туди ж - там, над Донецьком, він розкриється (спрацює механізм, вигаданий умільцем із позивним "Борода") - і посиплеться на місто. Там важлива інформація, телефони для зв'язку й слова про те, що Україна тут, вона думає про вас, українці Донецька!" - зазначила вона.
 

За словами Герасим'юк, "вітер весело й сильно підняв прапор над замінованим полем і поніс подарунок на місто - і одразу почулася кулеметна черга".
 
Минулого разу, додала вона, прапор збивали над рікою й дострілювали у воді, щоби потонув.
 
"Цілили й розстрілювали довго, й один бойовик писав із матюками в мережах, що укропи шлють прапор на броньованих кульках:). Коли вже я сідала в потяг на Київ, друзі повідомили, що отримали з Донецька сигнал: прапор бачать! ... Зі святом! Люблю тебе, Донбас! Не зможу тепер без тебе!" - зазначила вона.
 
Водночас користувачі соцмереж повідомляють, що прапор, який запустили патріоти, вже майоріє в небі над окупованим Донбасом.
 
 
А офіцер ЗСУ Анатолій Штефан "Штірліц" в своєму Telegram-каналі повідомив, що в так званій ЛНР під час урочистого заходу помітили прапор з українськими національними кольорами.
 
 
"Прапор України" був на задньому плані, коли бойовиків посвячували в казаки.
 
 
"Зараз їх трохи бомбить і всюди його (знімок - ред.) видаляють, але фото висмикнути встигли. За спиною у дива просто не видно смугу червоного кольору", - написав офіцер ЗСУ.