Зеленський озвучив умову для побудови стіни з окупованими територіями

14:54, 10.10.2019
Зеленський озвучив умову для побудови стіни з окупованими територіями

Україна може побудувати стіну на межі з тимчасово окупованими територіями, якщо на рівні “нормандського формату” не знайдуть шляхів припинення війни.

 

Про це на пресконференції у Києві заявив президент України Володимир Зеленський.

 

“Якщо ми не зможемо знайти діалогу, якого справді не було. Якщо ми не зможемо в “нормандському форматі”, я це відчую, якщо це просто відчую як людина, що не буде діалогу, діла не буде, я це відкрито скажу на “нормандському форматі”, – відповів Зеленський на питання журналіста щодо умов побудови стіни.

 

“Якщо я дійсно скажу, що ми всі готові, тому що хочемо ми, хтось хоче у “нормандському форматі”, а хтось готовий. Якщо я відчую, що всі готові щось робити для припинення війни і будемо говорити про формат виведення військ і йти цим сценарієм. Якщо я відчую, що ні, якщо там йтиметься, що ми ніяк не зможемо контролювати вибори, наш кордон, я повернусь до вас і ми більше не будемо найближчим часом іти за цим планом. І будемо шукати інший варіант“, – зазначив президент.

 

Як повідомляла УМ, ввечері 1 жовтня президент України Володимир Зеленський повідомив, що делегація України погодила "формулу Штайнмаєра" під час зустрічі Контактної групи у Мінську. Зеленський заявив, що її не слід боятися.

 
Також на переговорах у Мінську було досягнуто домовленостей про початок розведення сил у Петрівському та Золотому на Луганщині. "Хочу заспокоїти місцеве населення. Я особисто гарантую, що ви будете захищені і відвід військових ніяк не вплине на вашу безпеку", - пообіцяв президент.
 
 
 
 
 
 
 
 
Тим часом мешканці Золотого-4 ухвалили звернення до президента Зеленського, у якому вимагають скасувати розведення військ.