Новий керівник Нацполіціі не збирається міняти «обраний курс»

11:19, 07.10.2019
Новий керівник Нацполіціі не збирається міняти «обраний курс»

(фото: Цензор.нет)

Новий голова Національної поліції Ігор Клименко планує продовжувати курс реформ, розпочатий Сергієм Князєвим, і покращувати роботу поліції.
 
Про це він сказав в інтерв'ю Lb.ua.
 
Зокрема, Клименко каже, що співбесіди в Офісі президента у нього не було, він зустрічався лише з прем'єр-міністром і міністром внутрішніх справ, при призначенні виступав у Кабінеті міністрів.
 
"І в Кабміні, і пізніше, коли міністр представляв мене особовому складу, я оголосив основні моменти моєї подальшої роботи і курсу Нацполіціі в цілому. Обраний курс міняти не збираюся. Це - перше. Друге - для мене дуже важливо суттєво поліпшити стан реагування на повідомлення про скоєння злочинів і правопорушень", - сказав він.
 
Клименко запевнив: "Оцінка роботи поліції і ставлення до неї населення мають найважливіше значення. І це не красиві слова. За останні роки ми зробили дуже багато для того, щоб поліцейський був не просто "гарною вивіскою", а щоб кожен житель найвіддаленішого населеного пункту нашої країни знав, що поліцейський поруч і прийде на допомогу в будь-який час".
 
"Система прийому заяв і скарг громадян повинна бути вдосконалена. Я буду категорично припиняти будь-які фальсифікації, спроби залишити без розгляду звернення громадян. З цього починається ставлення до нас суспільства", - додав він.
 
За словами Клименка, на кожен виклик повинен виїжджати поліцейський - офіцер громади, патрульна поліції або слідчо-оперативна група:
 
"І ми зобов'язані це забезпечити. Ця система реагування сьогодні є проблемною через брак, насамперед, особового складу в деяких регіонах, транспорту, матеріально-технічного забезпечення".
 
Клименко констатував: "Трапляється, що особовий склад відмовляється виїжджати або навмисне затримує виїзд. Ми таких із системи реагування прибираємо. Але оскільки лава запасних у нас не дуже велика, доводиться перенавчати, пояснювати, що так робити не можна, десь застосовувати дисциплінарні заходи, а десь мотивувати. Для цього є дисциплінарний статут, яким ми регулюємо наші відносини з кожним співробітником".
 
"Я хочу, щоб усі служби Національної поліції працювали в єдиній системі: слідство, підрозділ кримінального блоку, підрозділ превенції. Вони повинні обмінюватися інформацією і працювати єдиним кулаком. Це стосується, в першу чергу, регіонів. Якщо в центральному апараті це робота на сьогодні налаштована, то в регіонах є над чим працювати", - сказав голова Нацполіції.
 
 
Кабінет міністрів призначив начальником Національної поліції чинного заступника голови, генерала третього рангу Ігоря Клименка.