У Конгресі заслухали свідчення Волкера

07:28, 04.10.2019
У Конгресі заслухали свідчення Волкера

(Курт Волкер)

Колишній спецпредставник США з питань України Курт Волкер під час свідчень в Конгресі у справі про тиск президента Дональда Трампа та Володимира Зеленського заявив, що просив українське керівництво не втручатись у внутрішню політику Сполучених Штатів. 

 

Про це повідомляє CNN

 

Волкер з’явився перед трьома комітетами, які розслідують звинувачення держслужбовця, який слухав розмову Трампа і Зеленського. 

 

Законодавцям колишній спецпредставник повідомив, що в українського уряду виникало багато питань до нього щодо затримки військової допомоги, натомість він не міг пояснити, чому це відбувається.

 

Також експредставник США повідомив слідчим Конгресу, що він висловлює занепокоєння щодо використання колишнього генпрокурора Юрія Луценка як джерела інформації. За його словами, Луценко не заслуговує на довіру. 

 

Як повідомляла УМ, 25 вересня Білий дім оприлюднив текст телефонної розмови між президентом США Дональдом Трампом і президентом України Володимиром Зеленським.  У ній Зеленський каже, що наступний генпрокурор буде "стовідсотково його людиною" і займеться справою Байдена.

 

Коментуючи опубліковану стенограму, Трамп заявив, шо не чинив тиску на Зеленського

 

Сам Зеленський заявив, що не давав згоди на публікацію телефонної розмови із Трампом. 

 

Також він відмовився публікувати українську версію його розмови з Трампом

 

Демократка, спікерка Палати представників Ненсі Пелосі: "Публікація записів дзвінка Білим домом підтверджує, що мала місце поведінка президента, що підриває цілісність наших виборів, престиж посади, яку він обіймає, і нашу національну безпеку".

 

Після скандалу навколо розмови Трампа й Зеленського спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер подав у відставку.

 

Колишній генеральний прокурор Юрій Луценко поїхав у Велику Британію на курси англійської мови.

 

 

Екс-генпрокурора звинувачують у тому, що він виїхав з країни у розпал скандалу навколо тиску президента США Дональда Трампа на президента України Володимира Зеленського.

 

 

Після цього Юрій Луценко готовий за необхідності дати свідчення у справі про імпічмент президента США Дональда Трампа.

 

 

Читайте також: Волкер та Йованович свідчитимуть у Конгресі у справі про імпічмент Трампа

Раніше у США оголосили про запуск процедури імпічменту президенту Дональду Трампу через ймовірний тиск на президента Володимира Зеленського під час телефонної розмови.