Помпео заявляє про наміри США і надалі допомагати Україні

17:03, 02.10.2019
Помпео заявляє про наміри США і надалі допомагати Україні

Майк Помпео

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Майк Помпео заявив, що скандал, пов’язаний з телефонною розмовою президентів США та України Дональда Трампа і Володимира Зеленського, не вплине на допомогу Україні.

 

Про це він заявив під час пресконференції в Римі, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

 

«Ми продовжимо це робити навіть в ситуації, коли навколо цієї історії так багато шуму», — зазначив Помпео.

 

За його словами, політика США щодо України при адміністрації Трампа не зазнала суттєвих змін. Вона націлена на те, щоб допомагати в боротьбі проти російської загрози, а також — в наданні допомоги Києву.

 

Як повідомляла УМ, раніше видання The Wall Street Journal із посиланням на джерело в Держдепартаменті повідомило, що Помпео був присутній під час телефонної розмови Дональда Трампа з Володимиром Зеленським, текст якої 25 вересня оприлюднив  Білий дім . У ній Зеленський каже, що наступний генпрокурор буде "стовідсотково його людиною" і займеться справою Байдена.

 

Коментуючи опубліковану стенограму, Трамп заявив, шо не чинив тиску на Зеленського

 

Сам Зеленський заявив, що не давав згоди на публікацію телефонної розмови із Трампом. 

 

Також він відмовився публікувати українську версію його розмови з Трампом

 

Демократка, спікерка Палати представників Ненсі Пелосі: "Публікація записів дзвінка Білим домом підтверджує, що мала місце поведінка президента, що підриває цілісність наших виборів, престиж посади, яку він обіймає, і нашу національну безпеку".

 

Після скандалу навколо розмови Трампа й Зеленського спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер подав у відставку.

 

Читайте також: «Наш» пішов: що стоїть за відставкою спецпредставника США з питань України Курта Волкера

 

Раніше у США оголосили про запуск процедури імпічменту президенту Дональду Трампу через ймовірний тиск на президента Володимира Зеленського під час телефонної розмови.