Луценко готовий давати свідчення в Конгресі США

18:29, 30.09.2019
Луценко готовий давати свідчення в Конгресі США

(УНІАН)

Колишній генеральний прокурор України Юрій Луценко готовий за необхідності дати свідчення у справі про імпічмент президента США Дональда Трампа.

 

Про це він розповів у інтерв'ю ВВС перед вильотом до Лондона.

 

"Чому б ні. Я абсолютно відкритий і знаю, що всі мої дії були законними, всі мої заяви були законними, я нічого не боюся. Я боюся за свою країну, бо, здається, що Україна зараз стала жертвою всередині великого американського шторму. Я хочу захистити свою країну", - сказав колишній генпрокурор.

 

Луценко запевняє, що з Трампом ніколи не розмовляв, а от з його юристом Руді Джуліані зустрічався не раз і це розслідування таки обговорював. За його словами, це було звичайне спілкування, ніхто нікому завдань не ставив.

 

"Я знаю Джуліані давно. Він мене запрошував тричі. Двічі у мене не було такої можливості, але в січні я був у відпустці і ми зустрілися. Важливо, що я тоді не працював генпрокурором, був у відпустці з сином в Нью-Йорку. І у нас були невеликі консультації щодо особливостей українського законодавства, українських правоохоронних органів, а також деякі важливі питання про повернення Україні 7 млрд грошей "мафії Януковича", а також про справу Burisma, яка зацікавила пана Джуліані", - розповів Луценко.

 

"Після цієї зустрічі, а також подальшої зустрічі у Варшаві, нічого в цих справах не змінилося. У першій справі, як я вже сказав, виплатили 200 млн гривень до бюджету. Над іншою справою про можливе відмивання грошей ще до того, як Хантер Байден став членом ради директорів Burisma, досі працює Генпрокуратура. Нічого не змінилося", - додав він.

 

Екс-генпрокурор заявив про відсутність підстав проводити в Україні розслідування щодо опонента Трампа Джо Байдена та його сина. За словами Луценка, це все – юрисдикція Сполучених Штатів.

 

Як повідомляла УМ, колишній генеральний прокурор Юрій Луценко поїхав у Велику Британію на курси англійської мови.

 

Екс-генпрокурора звинувачують у тому, що він виїхав з країни у розпал скандалу навколо тиску президента США Дональда Трампа на президента України Володимира Зеленського.