Байден відреагував на розмову президентів України та США

10:33, 26.09.2019
Байден відреагував на розмову президентів України та США

Конкурент Дональда Трампа на виборах президента США у 2020 році Джо Байден заявив, що Трамп у розмові з президентом України Володимиром Зеленським поставив свої інтереси вище за державні.

 

Про це Джо Байдена написав у Twitter.

 

"Наш президент поставив особисту політику вище своєї священної клятви. Білий дім повинен виконати свою роботу і залучити Дональда Трампа до відповідальності за зловживання владою. Я постараюся зробити все можливе, щоб висунути свою кандидатуру на пост президента, що буде означати реальну допомогу для тих, хто в нашій країні потребує її найбільше", - зазначив Байден.

 

 
Раніше Байден заявив, що готовий надати Україні зброю для протистояння російській агресії.
 
 

Також він заявив, що братиме участь у виборах президента Сполучених Штатів.

 

Джо Байден був віце-президентом під час двох термінів адміністрації Барака Обами. Він неодноразово заявляв про підтримку України.

 

На виборах президента США у 2016 році республіканець Дональд Трамп переміг представницю Демократичної партії Гілларі Клінтон. Його інавгурація відбулася 22 січня 2017 року. Наступні вибори відбудуться в листопаді 2020 року.

 

Нагадаємо, у США оголосили про запуск процедури імпічменту президенту Дональду Трампу через ймовірний тиск на президента Володимира Зеленського під час телефонної розмови.

 
Раніше Трамп заявив про дозвіл України оприлюднити запис розмови із Зеленським, а Зеленський назвав цю бесіду з Трампом "приватною і конфіденційною".
 
 
Нагадаємо, в США розгорівся скандал через донос американського розвідника стосовно розмови президента Дональда Трампа та іноземного лідера. У ній, за словами розвідника, Трамп дав певну "тривожну обіцянку", про яку він вирішив одразу повідомити інспектора розвідки.
 
 
Видання The Washington Post також повідомило, що Трамп нібито намагається змусити Зеленського втрутитися в президентські вибори в США в 2020 році. За повідомленням ЗМІ, йдеться про відкриття справи щодо сина колишнього віце-президента США Джо Байдена та його ролі в українській газовій компанії.
 
 
При цьому глава МЗС України Вадим Пристайко запевнив, що президент США Дональд Трамп не тиснув на Володимира Зеленського під час телефонної розмови, яка стала об’єктом скандалу в США.
 
 
У свою чергу претендент на пост президента США від Демократичної партії Джозеф Байден вимагає оприлюднити розшифровку розмови Трампа із Зеленським.
 
 
Сам Трамп заперечує порушення закону під час розмови з Зеленським. Він також заявив, що розгляне можливість оприлюднення стенограми своєї розмови з президентом України Володимиром Зеленським.
 
 

 

Коментуючи опубліковану стенограму, Трамп заявив, шо не чинив тиску на Зеленського

 

Сам Зеленський заявив, що не давав згоди на публікацію телефонної розмови із Трампом.