У міжнародних навчаннях Rapid Trident вперше бере участь Червоний хрест України

15:58, 22.09.2019
У міжнародних навчаннях Rapid Trident вперше бере участь Червоний хрест України

У міжнародних військових навчаннях “Rapid Trident-2019”, що відбуваються на Львівщині, вперше за всю історію таких маневрів беруть участь представники Товариства Червоного хреста України.

 

Про це повідомила об’єднана пресгрупа навчання.

 

“Їх (представників Червоного хреста – ред.) завданням під час навчання була участь у роботі групи фахівців цивільно-військового співробітництва. Представники ТЧХУ навчали інших та демонстрували, як надається психосоціальна підтримка та екстрена домедична допомога цивільним, які отримали поранення в результаті бойових дій”, – зазначили в пресслужбі.

 

Як приклад такої ситуації наведено обстріл ворогом населеного пункту.

 

Подібні випадки є дуже розповсюдженими в районі проведення АТО/ООС — російсько-окупаційні війська не рахуються з нормами міжнародного гуманітарного права та ведуть вогонь по мирному населенню України. Звичайно, першими проходять на допомогу простим людям військовослужбовці Збройних сил України. Як працювати із цивільними особами, їм демонструє ТЧХУ.

 

 

“Ми вперше беремо участь в подібних навчаннях. Займаємось наданням першої домедичної та психологічної допомоги постраждалим цивільним. На даний момент ми відпрацьовуємо евакуацію цивільних осіб, які отримали поранення під час бойових дій”, — розповів представник Товариства Червоного хреста України Михайло Овсянніков.

 

Атмосферності та правдивості проведенню практичних занять додала спеціальна “група відіграшу” – так званий “White Cell”. Члени цієї команди виконали своє завдання на відмінно. Військові були просто приголомшені їх експресією і правдивістю виконання ролей, зазначили в пресслужбі маневрів.

 

Нагадаємо, українсько-американські командно-штабні навчання “Rapid Trident-2019” (“Стрімкий тризуб-2019”) стартували у Міжнародному центрі миротворчості і безпеки на Львівщині 16 вересня. Спільний вишкіл протягом двох тижнів проходять понад 3800 тисяч військовослужбовців із 14 країн. У навчаннях беруть участь, зокрема, Україна, США, Канада, Польща, Велика Британія, Молдова, Грузія та ін.