Олег Сенцов взяв участь в акції на підтримку політв’язнів

14:22, 22.09.2019
Олег Сенцов взяв участь в акції на підтримку політв’язнів

У Львові в межах 26-го Форуму видавців відбувся письменницький марафон на підтримку українських заручників Кремля.

 

Про це повідомив кореспондент hromadske у Львові.

 

До акції долучився український політв’язень Олег Сенцов. Окрім нього, до марафону долучились Мирослав Маринович, Ольга Герасим'юк, Андрій Курков, Галина Крук, Вахтанґ Кебуладзе, Римма Зюбіна, Олександра Матвійчук. Під час акції зачитали листи, політв’язнів які перебувають за ґратами, а також їх родичів.

 

«Мені дуже приємно перебувати у Львові. Дякую львів’янам за підтримку. Завдяки вашій праці, ми на волі. В мене багато справ, але найголовніша — боротьба за інших полонених, які перебувають за ґратами», — сказав Олег Сенцов.

 

Опісля у Львівській національній філармонії розпочалась перша презентація нової збірки Олега Сенцова, «Маркетер». Книжка є другою частиною автобіографічної трилогії автора. Її він написав в ув’язненні.  

 

Як повідомляла УМ, 7 вересня між Україною і Росією відбувся обмін утримуваними особами у форматі "35 на 35".

 

В Україну в рамках обміну прибули 35 українців, серед яких політв’язні Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Роман Сущенко, Микола Карпюк, Станіслав Клих, Павло Гриб, Євген Панов, Артур Панов, Едем Бекіров, Олексій Сизанович, а також захоплені Росією біля Керченської протоки моряки.

 

Натоміть Росії були видані 35 засуджених, 11 з них були помилувані, 19-м скасовано запобіжний захід, двоє вже перебували на волі, одного було передано російській стороні раніше. Одним з переданих був Володимир Цемах.

 

Читайте також: колишній президент Петро Порошенко розповів, що президент РФ Володимир Путін обіцяв відпустити режисера Олега Сенцова одразу після його затримання, однак потім порушив домовленості