"Будь простіший і лести": експосол США порадив Зеленському як вести переговори із Трампом

10:01, 20.09.2019
"Будь простіший і лести": експосол США порадив Зеленському як вести переговори із Трампом

Експосол США в Україні Стівен Пайфер (Кадр відео Голос Америки)

Експосол США в Україні Стівен Пайфер напередодні зустрічі українського та американського президентів дав пораду Володимиру Зеленському, як вести переговори на зустрічі з Дональдом Трампом.

 

Про це він написав на своїй сторінці в Twitter.

 

"Будь простішим, лести і шукай безпрограшний варіант. Не ігноруй Конгрес і остерігайтеся Руді Джуліані (адвокат президента США. - Ред)", - написав він.

 

Як поідомляла УМ, Білий дім анонсував першу зустріч Трампа і Зеленського

 

Раніше тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор повідомив, що президенти України і США можуть зустрітися в Нью-Йорку в період з 23 по 26 вересня на полях Генеральної асамблеї ООН

 

Комітет з питань розвідки Палати представників США заслухав генерального інспектора розвідувального співтовариства Майкла Аткінсона з приводу скарги співробітника його відомства після розмови президента Дональда Трампа з українським колегою Володимиром Зеленським. 

 

Дональд Трамп намагавсся змусити президента України Володимира Зеленського продовжити розслідування проти демократа Джо Байдена, який може стати головним конкурентом Трампа на президентських виборах у 2020 році. Таким чином президент США хочеш, щоб Зеленський втрутився в американські вибори й допоміг йому перемогти.

 

Колишній віцепрезидент США Джо Байден — один з найвідоміших політиків-демократів.

 

Байден оголосив про те, що братиме участь у президентській гонці у 2020-му році.

 

Адвокат президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані намагається переконати українську владу розпочати розслідування щодо політичних опонентів Трампа.

 

Йдеться про його сина Хантера Байдена, який з 2014 до недавнього часу працював у газовидобувній компанії Burisma, щодо якої тодішній генпрокурор Віктор Шокін проводив розслідування. У 2016-му році, Джо Байден вимагав звільнити Шокіна — адміністрація Обами звинувачувала його у тому що він неналежне розслідує справу Burisma.

 

Є докази тиску з боку колишнього віце-президента США Джо Байдена на президента України Петра Порошенка, а також український парламент у березні 2016 року. Згодом у відставку відправили генпрокурора Віктора Шокіна.

 

New York Times стверджував, що команда захисників Трампа намагається просунути ідею, що "справжня змова почалася в Україні", як два місяці тому написала у Twitter одна з адвокатів американського президента Вікторія Тенсінг.

 

Адвокат президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані скасував візит до України через те, що, за його словами, якби він поїхав, то опинився б "серед групи людей, які є ворогами президента". Пізніше він пояснив, що "ворогом Трампа" є народний депутат Сергій Лещенко.
 
 
Водночас представник штабу Зеленського Дмитро Разумков вважає скандал з Лещенком і адвокатом Трампа непопрозумінням.