Поліція виявила на місці пожежі будинку Гонтаревої запальну ракету

13:27, 17.09.2019
Поліція виявила на місці пожежі будинку Гонтаревої запальну ракету

(фото: 24 канал)

Під час слідчих дій на місці пожежі в будинку ексглави Національного банку України Валерія Гонтаревої в селі Гореничі Київської області знайшли запальну ракету і низку інших речових доказів, які відправили на вивчення криміналістів.


Про це заявив прессекретар Національної поліції в Київській області Микола Жукович.

 

Він розповів, що на території будинку Гонтаревої не виявили «коктейль Молотова», про який казала сама ексглава НБУ.

 

Жукович зазначив, що вони знайшли запальну ракету світлошумову і звукову, і ще низку речових доказів, над якими зараз працює слідчо-оперативна група.

 

«Можливо, військова (ракета — ред), а можливо і саморобні пристрої були. Саме для цього і працювала криміналістична лабораторія, яка брала зразки на дослідження, щоб з’ясувати, чи були там легкозаймисті матеріали», — додав він.

 

                            фото: 24 канал

 

Зараз правоохоронці вивчають записи з камер відеоспостереження, які зможуть допомогти правоохоронцям встановити особу людини, яка може бути причетний до підпалу.

 

«Попередньо ми говоримо про те, що було якесь проникнення сюди на території незаконне ... На камеру поки потрапив один чоловік», — сказав Жукович.

 

Як повідомляла УМ, під Києвом вночі на 17 вересня згорів будинок екс-голови Нацбанку Валерії Гонтарєвої, яка займалася Приватбанком.

 

«Наш будинок під Києвом в селищі Гореничі спалили. Кинули пляшку із запальною сумішшю через паркан. Будинок повністю згорів. Пожежникам не вдавалося його навіть згасити. Це вже повний і остаточний свавілля! Я не знаю куди мені звертатися», — зазначила Гонтарєва.

 

Президент Володимир Зеленський заявив, що вимагає від правоохоронних органів оперативного розслідування обставин пожежі.

 

Олігарх Ігор Коломойський натякнув, що підпал будинку колишньої голови Національного банку України Валерії Гонтаревої може бути вигідний їй самій. 

 

"Тепер, скоріше за все, її не видадуть. Тож думайте самі" – заявив Коломойський. 

 

Водночас Валерія Гонтарева заявила, що не бачить, чим їй може допомогти статус політичного біженця у Великій Британії.

 

«Інцидентів зі мною вистачило б уже на 20 політичних біженців. Я легально живу й працюю у Великій Британії. Я не бачу, чим мені допоможе статус біженця в цій країні», – розповіла Гонтарева.

Нагадаємо, Валерію Гонтареву в Лондоні збив автомобіль, вона отримала серйозні травми. 

 
Як відомо, Валерію Гонтареву кілька разів викликали на допит у кримінальному провадженні стосовно бізнесмена-утікача Сергія Курченка.
 
Колишня голова Національного банку повідомила, що не приїде до України, бо тепер живе в Лондоні. Гонтарева звинуватила Генпрокуратуру в спробі дискредитувати реформи фінансового сектора.
 
Також Валерія Гонтарева заявляла про постійні погрози з боку олігарха Ігоря Коломойського. 
 
Бізнесмен Ігор Коломойський відреагував на заяву Валерії Гонтаревої. "Пам'ятайте, вона говорила, що я їй щось там погрожував, літак надіслати. Так я хочу уточнити, що обіцяв прислати літак, а не автомобіль", -  сказав Коломойський.
 
Раніше Гонтарева заявила про обшуки в її київській квартирі.