Андрій Богдан хоче від ЗМІ «самоочищення»

16:21, 16.09.2019
Андрій Богдан хоче від ЗМІ «самоочищення»

(фото Михайла Марківа)

Керівник Офісу президента Андрій Богдан вважає журналістів корумпованими. Тому засоби масової інформації повинні здійснити самостійне "очищення".

 

Про це він заявив в інтерв'ю BBC.

 

"Частина корупції у цій державі – це корупція четвертої влади. Журналісти – це четверта влада, і вона глибоко корумпована, як і вся держава. І неможливе очищення перших трьох гілок влади без очищення четвертої. Я ж знаю, як це все працює", - заявив Богдан.

 

За його словами, у журналістів має бути теж якесь самоочищення.

 

"Суспільство хоче очищення не тільки судової, правоохоронної системи, а журналістської. Вам, звичайно, це не сподобається, це буде "хайп" номер два, але ви повинні це також усвідомлювати", - каже він. 

 

На запитання, коли буде повноцінна прес-конференція президента, Богдан відповів: "Коли суспільство буде вимагати такої прес-конференції, ми її дамо. Поки що суспільство хоче напряму спілкуватися з президентом, без посередників. І ми робимо виключно те, що хочуть громадяни України, а не деякі дуже поважні журналісти, яких ми дуже поважаємо, але...".

 

При цьому він запевнив, що любить журналістів і "абсолютно адекватно" спілкується з ними, але "є частина журналістського середовища, яка не працює згідно зі стандартами журналістської етики".

 

"І на їхні питання, чому ви з нами не розмовляєте, я так і говорю: я вважаю, що ви не відповідаєте цим стандартам, спілкування з вами буде для мене принизливим", – заявив Богдан.

 

Він також не погодився, що ОП зіпсував стосунки з частиною журналістів "зливом" заяви Богдана про відставку.

 

"Я вважаю, що ми нічого не зіпсували. Це абсолютно правдива історія, частина з якої вийшла в ефір. Нам немає сенсу щось придумувати", - заявив Богдан. 

 

Читайте також: А ви, шановний, лишіться: що означала заява глави Офісу президента Богдана щодо звільнення