У перший же день роботи вагового комплексу під Полтавою водій фури «влетів» на 491 євро штрафу

17.09.2019
У перший же день роботи вагового комплексу під Полтавою водій фури «влетів» на 491 євро штрафу

Чим більше — тим гірше. (Фото з сайта Агентства місцевих доріг.)

На трасі Суми—Полтава державне підприємство «Агентство місцевих доріг» за кошти обласного бюджету встановило новий ваговий майданчик для зважування фур. Це один із кроків для збереження доріг Полтавщини від руйнування.
 
Інформацію про подію було розміщено на сайті відомства. 
 
«Ми зробили цей комплекс менш ніж за місяць. Він перекриває рух великоваговому транспорту в напрямку Котельви та на Сем’янівку (село в Полтавському районі. — Авт.). Ми рятуємо дороги державного значення і дороги міста від руйнування. Для ефективного контролю ваги автотранспорту до вже існуючих побудуємо ще сім майданчиків у різних куточках області. Це дозволить спеціалістам Укртрансбезпеки виявити порушників і накласти на них штрафи», — сказав начальник Агентства місцевих доріг Олексій Басан. 
 
До речі, у перший же день роботи вагового майданчика за півгодини було виявлено дві перевантажені фури. На одного з водіїв, який замість допустимих 40 тонн перевозив понад 46 тонн вантажу, накладено штраф у розмірі 491 євро. 
 
«Існують спеціальні формули, за якими вираховують, чи є перевантаження. Сам процес повністю автоматизований. Чудово, що такий майданчик з’явився в Полтаві. Ми будемо просити згодом, щоб поставили стаціонарні пости для наших інспекторів», — наголосив начальник управління Укртрансбезпеки в Полтавській області Володимир Димкар.
 
Утім встановлений майданчик — тимчасова споруда, без освітлення і чіткого графіка роботи, а в нічний час і на вихідних він узагалі не працюватиме.
 
До того ж його можна об’їхати іншими дорогами. На цьому акцентує увагу головний спеціаліст відділу державного контролю Укртрансбезпеки Євген Погорілий.