Дональд Трамп звільнив радника з нацбезпеки Болтона

09:56, 11.09.2019
Дональд Трамп звільнив радника з нацбезпеки Болтона

Президент США Дональд Трамп заявив, що звільнив радника Білого дому з питань національної безпеки Джона Болтона.

 

Про цеТрамп написав  у своєму Twitter.

 

"Я повідомив Джону Болтону минулої ночі, що його послуги в Білому домі більше не потрібні. Я дуже не погоджувався з багатьма його пропозиціями, як і інші в Адміністрації", - написав Трамп

 

"І тому я попросив Джона про його відставку, яку мені подали сьогодні вранці. Я дуже дякую Джону за його службу. Я назву нового радника з національної безпеки наступного тижня", - зазначив Трамп.

 

Відставка відбувається на тлі повідомлень про розбіжності у поглядах чиновників кабінету Трампа щодо скасованого мирного плану із запрошення талібів до США.

 

Болтон виступив проти зустрічі з талібами, яку Трамп скасував у вихідні після того, як спочатку запросив угруповання до США завершити мирні переговори.

 

Призначення радника з нацбезпеки не вимагає схвалення Сенату США. Болтон у березні 2018 року став третім радником з питань національної безпеки Трампа за 14 місяців. Він десятиліттями був "яструбом" зовнішньої політики у республіканських колах, працював в адміністраціях Рональда Рейгана, Джорджа Буша-старшого і Джорджа Буша-молодшого.

 

Як повідомляла УМ, Джон Болтон наприкінці серпня здійснив візит до України.

 

В ході візиту, стало відомо, що президент Трамп призупинив виділення коштів на військову допомогу Україні у розмірі 250 млн доларів США, пояснюючи це необхідністю вивчити ефективність використання тієї американської допомоги, що вже надавалася.