Новим керівником Рівненщини став підприємець Віталій Коваль

14:52, 10.09.2019
Новим керівником Рівненщини став підприємець Віталій Коваль

Новий очільник Рівненщини заявив, що одними з пріоритетних напрямів його роботи є створення робочих місць та залучення інвестицій в область (фото: facebook.com)

Очільником Рівненської обласної державної адміністрації став Віталій Коваль - підприємець, член Національного олімпійського комітету України, який очолює громадську спілку "Рівненська обласна федерація греко-римської боротьби".
 
Президент України Володимир Зеленський представив нового голову області під час зустрічі зі студентами Національного університету "Острозька академія", передає "Громадське".
 
Як повідомляється, одне з перших завдань, яке Зеленський поставив перед новим головою Рівненщини, - забезпечення якісного мобільного зв’язку та інтернету на території області.
 
"Коли ми їхали до вас, взагалі не було зв’язку. А про інтернет - зовсім мовчу. Зв’язок та інтернет у сучасному світі повинен бути у кожному куточку України. Я дуже вас прошу, Віталію, почніть, будь ласка, з цього - зробіть це якнайшвидше", - зазначив президент.
 
Він також наголосив на необхідності подолати проблему незаконного видобутку бурштину.
 
"Ми знаємо, що є велика проблема з вивезенням лісу і незаконним видобутком бурштину. Тому ми переходимо на законодавчі ініціативи, які пов’язані з ліцензуванням. Але я хочу, щоб ви разом з новими представниками правоохоронних органів - і Службою безпеки України, і з прокурором, і з поліцією - справді займалися цими питаннями. І щоб найближчим часом були відповіді", - зазначив він.
 
"Рівненщина відсьогодні йде шляхом відкритості, безкомпромісності у принципових питаннях. Особливо щодо нульової толерантності до корупції, остаточної легалізації видобутку бурштину, протидії незаконній вирубці лісів і розгортання діалогу бізнесу та влади", - сказав зі свого боку новий керівник Рівненщини Віталій Коваль.
 
Він також заявив, що одними з пріоритетних напрямів його роботи є створення робочих місць та залучення інвестицій в область.
 
Віталій Коваль народився в Березному на Рівненщині, але зараз живе у Києві. Він керує двома київськими фірмами - "ВВВ Монтаж" (будівництво доріг і автострад) і "Санако" (гуртова торгівля зерном, необробленим тютюном, насінням і кормами для тварин).