На Черкащині дівчинку вразило струмом під час селфі на з/д вагоні (оновлено)

13:11, 10.09.2019
На Черкащині дівчинку вразило струмом під час селфі на з/д вагоні (оновлено)

На Черкащині у селі Ленське Смілянського району, це перейменована Чубівка, ризикована гра підлітків на залізничних вагонах призвела до біди.

 

Там 13-річна дівчинка, роблячи вражаюче селфі на вагоні, отримала ураження струмом від високовольтних мереж. Її рятували три бригади медиків – з Ротмістрівки, зі Сміли та Черкас.

 

Про це «УМ» повідомила Ірина Назарок, прессекретар Черкаського обласного центру екстреної медичної допомоги.


За її словами, у Ленське за викликом про НП негайно виїхала фельдшерська бригада із сусідньої Ротмістрівки. Дівчинка перебувала в свідомості, але стан був дуже тяжким: вона отримала термічний опік –ураження струмом, електричний опік ІІ-ІІІ ступеня, площею 100%, та опіковий шок.


«На допомогу фельдшерській бригаді виїхала лікарська бригада зі Сміли. Фахівці на місці надали дитині допомогу і відразу помчали з нею до Черкас. У автівці швидкої дівчинці продовжили надавати допомогу, знеболюючи, проводячи інфузійну терапію та накладаючи стерильні пов’язки», – розповідає пані Ірина. І додає, вже в дорозі карету швидкої наздогнав батько дівчинки.

 

На півдорозі до Черкас дитину передали реанімаційній бригаді черкаської швидкої. Завдяки професіоналізму медиків екстренки, які на місці події та в дорозі робили все максимально можливе, дівчинка залишалась у свідомості протягом всієї дороги.

 

Реанімаційна бригада доправила дитину у Черкаси до обласного опікового центру.

 

Оновлено: Наразі стан Кароліни Петренко, враженої струмом на залізничній станції "Цвіткове", важкий, але стабільний, розповів "Суспільному" Володимир Цапенко, завідувач Черкаського обласного опікового центру в Першій міській лікарні.

 
За його словами, у дівчинки обпечено 70% тіла, 25% - глибокі опіки. Вона у свідомості. Лікування буде тривалим. Завтра Кароліну мають прооперувати. Коштів на лікування у родини немає.